Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chirila, „sufleorul" lui Banias ?!

ro

25 Dec, 2009 00:56 1880 Marime text

banias1.jpgRestrangerea BPJ l-ar putea costa pe Banias sefia PD-L 

După propunerea eliminării a şapte membri din conducerea filialei, Mircea Banias şi-a pus în cap organizaţia

Şedinţa Biroului Permanent Judeţean a organizaţiei PD-L Constanţa s-a încheiat după ora 19.00. A fost, aşa cum se anunţa, o şedinţă cu scântei. Acum, la sfârşit de an, atmosfera pare din ce în ce mai încinsă în PD-L, iar gurile rele spun că organizaţia este la un pas să se rupă, aşa cum s-a întâmplat şi înaintea alegerilor locale din 2008.

Scorul bun obţinut la alegerile prezidenţiale şi faptul că preşedintele pe care l-au susţinut a fost reconfirmat în funcţie pentru un nou mandat nu pare să-i apropie pe democrat-liberalii constănţeni, ci dimpotrivă. Neînţelegile se ascut cu fiecare zi care apropie filiala judeţeană de data alegerilor interne. S-a vehiculat chiar că şeful PD-L Constanţa ar putea fi schimbat din fruntea organizaţiei înainte de sfârşitul anului, aşa cum a fost şi numit la conducerea filialei, prin votul BPJ, fără a se aştepta convocarea alegerilor interne. Această posibilitate nu ne-a fost însă confirmată de către membri ai PD-L Constanţa.

Şedinţă cu ţipete

Ţipetele care au răsunat în această seară, în şedinţa BPJ a PD-L Constanţa, au fost determinate, potrivit unor surse interne, de decizia preşedintelui filialei, Mircea Banias, de restrângere a BPJ cu şapte membri. Chipurile, Banias ar fi propus această decizie în Biroul Permanent Naţional pentru ca şi organizaţia de la Constanţa să aibă, conform statutului, 29 de membri. Reamintim că, după scandalul intern dinaintea localelor din 2008, când organizaţia s-a scindat în tabere, au fost excluşi câţiva membri, care ulterior au fost reprimiţi în BPJ. Astfel, s-a solicitat o derogare la Biroul Permanent Naţional, de lărgire a BPJ, în spiritul unităţii organizaţiei. Reamintim că printre cei excluşi din partid la acea vreme, şi reprimiţi ulterior, s-au numărat şi actualul deputat PD-L Constantin Chirilă, secretarul general Mihai Petre, primarul oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai şi consilierul PD-L din Eforie, Constantin Avătavului. Prin aprobarea derogării de către BPN, la momentul respectiv, s-a ajuns ca BPJ al PD-L Constanţa să numere 36 de membri.

banias2.jpgEliminările nu au fost aprobate de Emil Boc

Oricum, propunerea lui Banias nu a fost semnată de către liderul PD-L Emil Boc, urmând ca până la viitoarele alegeri interne la nivelul filialei, formula BPJ să rămână aceeaşi. Aşadar, propunerea lui Banias, de eliminare din staff-ul conducerii organizaţiei a şapte membri nu a putut fi dusă la îndeplinire, dar a stârnit un imens scandal. Cei propuşi spre eliminarea din BPJ au fost: Şenol Zevri, Laurenţiu Mironescu, Cristian Tănase, Dionisie Culeţu, Dumitru Moinescu, Marian Sava şi Iancu Stavrositu.

Surse din interiorul PD-L susţin că Banias a fost ghidonat spre această decizie, unul dintre personajele din umbra acestei idei fiind chiar unul dintre excluşii din 2008: actualul deputat Constantin Chirilă. Se pare, aşadar, că şi Titi Chirilă ar fi avut un cuvânt de spus în stabilirea eliminaţilor din BPJ. Totuşi, în iureşul şedinţei BPJ de azi, când s-a ajuns chiar la un schimb de replici dure între Banias şi eliminaţii din BPJ, şeful organizaţiei ar fi spus că îşi asumă decizia. Aceleaşi surse ne-au declarat că Banias este conştient de gafa comisă înaintea alegerilor interne, şi de faptul că ar putea să-l coste şefia filialei. În acelaşi timp, se pare că, printre cei ce se visează şef peste organizaţie, ar fi şi Titi Chirilă, astfel că, nu ar fi de mirare, ca la viitoarele alegeri interne să-l vedem printre candidaţii la şefia filialei. Se pare că alegerile interne în BPJ ar putea avea loc în luna martie, fiecare filială din ţară având la dispoziţie şase luni pentru a-şi schimba sau, după caz, reconfirma garnitura.

Sursele noastre ne-au precizat că din cauza reproşurilor ce i-au fost aduse şi a tonului ridicat în care au fost făcute, Banias a fost la un pas să suspende şedinţa. Până la urmă spiritele s-au potolit, se pare, aşa încât şedinţa BPJ a durat peste şase ore.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • IVASCU 25 Dec, 2009 23:47 La aceasta sedinta Banias ia adus ca sustinatori pe fratisu Emil,pe varsu Florin,pe masa,pe tasu si dupa colt statea si Andreea Nistor amanta lui (oare nevastasa stie ? ).Daca Banias vrea sa acapareze tot PDL-ul Constanta cel mai bine ar fi sa-l privatizeze asa cum a facut cu portul