Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bute - 'Primul meci cu Andrade a fost un accident'

ro

29 Nov, 2009 14:08 538 Marime text

Pugilistul român Lucian Bute, care şi-a păstrat centura de campion la categoria supermijlocie (IBF), printr-o victorie prin KO asupra mexicanului Librado Andrade, la Quebec, a declarat la TVR că a demonstrat că e un adevărat campion, iar primul meci cu Andrade a fost un simplu accident.

''O seara excepţională. Am muncit foarte mult după primul meci cu Andrade, am intrat în fiecare zi cu gândul la acel meci şi am demonstrat că a fost un simplu accident, că aceasta este adevărata mea valoare, ca sunt un adevărat campion'', a spus Bute, citat de AGERPRES, imediat după meciul cu Andrade.

''A fost o şansă extraordinară pentru mine, deoarece meciul a fost transmis de HBO şi astfel s-au deschis nişte porţi. Sper să boxez meciuri mari, numai la HBO'', a subliniat Bute. Boxerul gălăţean a menţionată că Lennox Lewis, fostul campion mondial al greilor, i-a spus că e un boxer foarte bun, iar când e relaxat în ring nu are cine să îl bată.

'Primul meci cu Andrade nu a fost transmis în România şi mulţi au fost împotriva mea, deoarece meciul nu s-a văzut acasă. Le mulţumesc tuturor românilor care s-au trezit la ora asta să mă vadă''.

Bursa oficială a lui Bute a fost de 908.000 dolari, dar din aceşti bani gălăţeanul va rămâne cu aproximativ jumătate, restul fiind pentru staff şi alte cheltuieli.

Lucian Bute şi-a apărat cu succes centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, învingându-l prin KO în repriza a patra pe pugilistul mexican Librado Andrade, sâmbătă seara (duminică dimineaţa în România), într-o gală profesionistă desfăşurată la arena 'Colisee Pepsi' din Quebec, în faţa a 16.000 de spectatori.

Lucian Bute, 25 victorii (20 KO), şi-a apărat pentru a patra oară consecutiv centura de campion la supermijlocie (versiunea IBF), pentru a doua oară în faţa lui Librado Andrade (28 victorii, 21 KO, 3 înfrângeri). Bute îşi mai pusese în joc centura în faţa lui William Joppy (29 februarie 2008), Librado Andrade (24 octombrie 2008) şi a lui Fulgencio Zuniga (15 martie 2009). Bute şi-a luat revanşa la Quebec după meciul din 24 octombrie 2008, când a câştigat în faţa lui Andrade, după un final controversat, în care mexicanul îl trimisese la podea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii