Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boc Taierile de salarii si pensii nu se aplica de la 1 iunie

ro

07 Jun, 2010 17:00 911 Marime text

Guvernul a adoptat astăzi forma finală a celor două proiecte de lege asupra cărora îşi va angaja răspunderea în Parlament, Executivul admiţând patru amendamente ale parlamentarilor la proiectul de lege privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar şi un amendament la proiectul de lege privind unele măsuri în domeniul pensiilor, a anunţat primul-ministru Emil Boc.

"Am adoptat forma finală a proiectelor de lege asupra cărora Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament. Primul proiect de lege se intitulează Lege privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar. În cadrul acestui proiect de lege au fost depuse 51 de amendamente de către parlamentari, au fost acceptate patru amendamente aparţinând PDL, UDMR şi grupului independenţilor", a declarat prim-ministrul Emil Boc la finalul şedinţei de Guvern.

Potrivit premierului, primul amendament precizează că pensia socială minimă nu scade sub 350 lei. Al doilea amendament se referă la faptul că în conţinutul legii existau două formulări, pe de-o parte "de la data intrării în vigoare a legii se plică reducerile de salarii şi pensii" pe de altă parte "de la 1 iunie". "Având în vedere că procedura asumării răspunderii a fost declanşată în luna mai, dar se va finaliza în iunie, am decis să acceptăm un amendament în care se precizează foarte clar pe tot parcursul legii că vom găsi formula de la data intrării în vigoare a prezentei legi se reduce cuantumul salariilor şi pensiilor", a mai spus Boc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii