Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Auchan îşi dublează reţeaua locală Vom avea magazin şi la Constanţa

ro

07 Jul, 2011 14:58 1246 Marime text

Retailerul francez Auchan, care operează pe piaţa locală un lanţ de 7 hipermarketuri, urmează să deschidă în următorii 3 ani încă 7 magazine, investiţia totală fiind estimată la 150 milioane de euro. "Vrem să dublăm numărul de magazine în următorii trei ani, astfel ca în 2014 să avem 14 magazine. Estimăm că investiţiile vor fi de 150 de milioane de euro", a declarat, în cadrul unei conferinte de presa, Patrick Espasa, directorul general al Auchan România. Următoarele deschideri vor avea loc în oraşele Constanţa, Craiova, Iaşi, Brăila, Galaţi, Brasov şi Bucureşti. În urma procesului de expansiune, numărul angajaţilor se va dubla, până la circa 7.000. Până la finele anului, două noi hipermarketuri vor fi inaugurate - la Constanţa, în cadrul Maritimo Shopping Center, respectiv la Craiova, în Electroputere Parc, un proiect care se întinde pe o suprafaţă construită de 6,3 hectare. Magazinul din Constanţa va avea 12.000 mp, iar cel din Craiova - 11.000 mp.

În primăvara anului viitor, cu câteva luni întârziere faţă de planurile iniţiale, francezii vor deschide un magazin cu un format mai redus, de 5.000 mp, în interiorul centrului comercial Palas din Iaşi. "Va fi un nou concept, 100% alimentar", a precizat Espasa. Spre comparaţie, cea mai mare unitate a reţelei este prima deschisă de francezi, şi anume magazinul din cartierul Titan, care are 16.000 mp şi care oferă, în medie, 60.000 de produse alimentare şi nealimentare.

În ceea ce priveşte magazinele planificate a fi deschise în Galaţi, Brăila, Brasov şi Bucureşti, Espasa a spus că în prezent se poartă discuţii pentru găsirea de terenuri şi dezvoltatori imobiliari. Investiţia medie pentru deschiderea unui nou magazin variază între 15 şi 30 de milioane de euro, în funcţie de suprafaţă, centrul comercial şi oraşul în care se află, potrivit unor declaraţii anterioare ale lui Espasa.

www.wall-street.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii