Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amazoane si cowboy din politica romaneasca (video)

ro

14 Jun, 2010 00:25 6302 Marime text

udrea_cal_1.jpgLa trap, la galop. Cu toate că nu este o activitate foarte răspândită în România, călăria este un hobby al multor personalităţi din România. Soţia preşedintelui Traian Băsescu, Maria, şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor, iubesc plimbările călare. Călare a mers şi ministrul Elena Udrea, dar nu din pasiune, ci pentru promovarea turismului românesc. Caii îi plac şi primarului din Piatra Neamţ, dar văzuţi din trăsură.

Fie iarnă, fie vară, Prima Doamnă a României merge să călărească. Maria Băsescu e mare iubitoare de animale, în special de cai şi câini.

udrea_cal_2.jpg"Iubesc caii ca pe copiii mei, însă nu mă înţeleg la fel de bine cu toţi. Felix, un armăsar pur sânge arab, de 15 ani, este un cal foarte frumos, care stă ca o statuie când îl răsfeţi, însă cu el nu mă simt în siguranţă. Pe Taifun, un roib în vârstă de zece ani, am zis că nu mai urc niciodată. Am încercat să ne împrietenim pe traseu, însă nu a mers. În două săptămâni, m-a aruncat de două ori la pământ. Greşeala probabil a fost a mea, pentru că l-am mângâiat pe cap, iar el a crezut că îi dau o comandă. E obişnuit să facă tot felul de cascadorii. De aceea, a plecat gâtul, iar eu am ajuns între picioarele lui, în noroi", declarat Prima Doamnă pentru Click.De echitaţie s-a apucat târziu. "Eu am încălecat la 50 de ani pentru prima dată, deci e un sport care se poate face la orice vârstă, e un sport de echipă, coechipierul e acest animal", povestea Maria Băsescu la un spectacol de echitaţie.

udrea_cal_3.jpgPlimbările călare nu reprezintă doar amintiri plăcute pentru soţia preşedintelui. Tot în interviul acordat revistei Click, Maria Băsescu povestea: "Nici acum nu mă încumet să încalec când este îngheţat pe jos. Nu am mai călărit de la sfârşitul anului trecut şi probabil că o să urc din nou în şa când îi voi pune lui "Răsfăţ" colţi la potcoave ca să nu mai fie nici o problemă. Atunci, îmi amintesc că impactul cu solul a fost foarte puternic. M-am lovit la cap atât de tare, încât căutam urme de sânge în zăpadă. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav, iar acum pot spune că eu şi "Răsfăţ" suntem cei mai buni prieteni. El rămâne preferatul meu, pentru că suntem pe aceeaşi lungime de undă".

udrea_cal_5.jpgElena Udrea nu e pasionată de călărie, dar vede în echitaţie o modalitate de atragere a turiştilor în România.

Aflată într-o vizită la Mangalia cu ocazia zilei Tineretului, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turistului, Elena Udrea, a declarat că încearcă să organizeze cu sprijinul Ministerului Agriculturii un circuit al hergheliilor. Udrea este de părere că hergheliile ar trebui promovate în principal pe piaţa internă. "Nu cred că o să vină turistul străin special pentru herghelie, însă, dacă sunt deja prezenţi pe litoral, turiştii ar putea să vină la Mangalia pentru a face echitaţie sau ar putea asista la spectacole", a precizat Udrea.

Elena Udrea a îndrăznit chiar să încalece un cal, pe care l-a şi hrănit cu zahăr pentru ca acesta să se calmeze.

udrea_cal_6.jpgUn politician pasionat de călărie este şi ministrul Culturii, udemeristul Kelemen Hunor. Presa a publicat în octombrie 2009 fotografii înfăţişându-l pe Kelemen Hunor călare la vânătoare de vulpi la Mărtineşti, pe malul Someşului. Kelemen Hunor, de profesie medic veterinar, s-a echipat corespunzător, aşa cum prevede regulamentul strict al acestui sport nobil: pantaloni de călărie de culoare deschisă, cămaşă albă, plastron, ac de cravată, sacou negru, tocă, mănuşi, cizme şi cravaşă.

udrea_cal_7.jpgCaii îi plac şi primarului din Piatra Neamţ, dar văzuţi din trăsură. Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, a fost fotografiat în timp ce se plimba într-o caleaşcă alături de şefii Federaţiei Române de Fotbal, dar a plimbat-o cu trăsura şi pe Mihaela Rădulescu atunci când a făcut-o cetăţean de onoare al urbei.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria=lenutza=depravare 14 Jun, 2010 08:19 pasarica de-un mandat s-a sculat l-ancalecat, mare nesimtire mare ipocrizie, au rezolvat probleme si gata la distractie, ce familie tare, logic ce naste din pisica tot sobolani mananca. mare scofala caii eterna placere, ciordeala a doua placere. cum plm tot tzoape d-astea inculte se dau mari femei? cand in fapt ele sunt vai capul lor de necivilizate si nesimtite si inculte egoiste! siktir bre !