Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A inceput lupta impotriva evaziunii fiscale Elevi, amendati de Fisc

ro

09 Jun, 2010 20:54 744 Marime text

A început mult promisa luptă împotriva evaziunii fiscale. Şi cum Fiscul n-are mamă, n-are tată, primii amendaţi au fost chiar şapte elevi din Focşani. Nu vă gândiţi că au făcut trafic cu ţigări, nici vorbă de aşa ceva, copiii au jucat în piese de teatru şi nu şi-au plătit impozitul pe venit.

Cei şapte elevi au primit aproape 300 de lei pentru piesele jucate la teatru, anul trecut. Nu şi-au depus declaraţiile de venit aşa că acum s-au trezit cu amenzile în cutia poştală. Reprezentanţii teatrului spun că elevii au jucat în 2009 în nouă piese de teatru pentru care au fost plătiţi cu 300 de lei.
Părinţii spun că n-au ştiut că cei 300 de lei primiţi de copii pentru un an de muncă sunt impozitabili.

Fiscul ştie însă una şi bună. "Nu se exceptează ca venituri impozitate decât bursele pentru elevi şi studenti, în rest toate veniturile realizate de persoane, fără a se face referire la vârsta persoanei care realizează venitul, absolut toate veniturile realizate se impozitează", a declarat Eugen Ciorici.

În cazul în care amenzile nu vor fi plătite, copiilor li se pregătesc şi alte suprize. "În condiţiile în care nu se achită în cele 48 de ore, atacam conturile bancare pe care le au în bănci", a declarat Eugen Ciorici.
Amenzile pe care copiii trebuie să le plătească sunt cuprinse între 50 şi 100 de lei. Pot fi plătite la jumătate în termen de 48 de ore.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii