Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reia asfaltarea DC 45 Coslugea - Izvoarele

ro

26 Mar, 2010 03:22 3284 Marime text
decupaj_lipnita_primar_florin_georgel_onescu_02.jpgPrimarul comunei Lipniţa, Florin Onescu, afirmă că pe acest drum se va turna un strat de asfalt de 8 cm, iar lăţimea lui va fi de şapte metri

Comuna Lipniţa se pregăteşte de întâmpinarea sărbătorilor pascale. Primăria comunei va oferi cu ocazia Paştelui, pachete cu alimente familiilor cu o situaţie materială precară.

Primarul Florin Onescu ne-a declarat că administraţia locală pe care o reprezintă acordă pachete cu alimente de trei ori pe an. În anii anteriori, acest lucru se întâmpla de patru ori pe an, însă din cauza crizei, care nu a ocolit Primăria Lipniţa, reprezentanţii autorităţii locale au redus numărul pachetelor de alimente la trei.

Beneficiarii acestei măsuri sunt familiile care au un venit cumulat mai mic de 1.000 lei pe lună. Pachetele cu alimente care vor fi distribuite săptămâna viitoare locuitorilor conţin câte un kilogram de zahăr, făină, sare, un litru de ulei, bulion şi paste făinoase. Alimentele sunt achiziţionate de la agenţii economici locali, cu bani de la bugetul local.

Administraţia locală din Lipniţa continuă proiectele aflate în derulare. Primarul Onescu a precizat că în curând vor fi reluate lucrările de reabilitare a DC 45 Coslugea - Izvoarele. Este vorba despre un drum cu o lungime totală de 9 km, care este asfaltat de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, care, de altfel, are în administrare toate drumurile din comună. „Continuăm lucrările imediat ce vremea va fi favorabilă", ne-a declarat primarul Florin Onescu. De precizat că valoarea totală a lucrărilor este de 2,5 milioane euro. Până acum s-au executat pe acest drum lucrări în valoare de 2,5 milioane lei. Finanţarea este asigurată de la Guvern prin HG 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local.

lipnita_primar_florin_georgel_onescu_01.jpgFinanţare europeană în funcţie de... numărul dosarelor de ajutor social

Primăria Lipniţa a depus spre finanţare şi trei proiecte europene, care, spre dezămăgirea primarului, stagnează. Este vorba despre proiectul privind amenajarea unui parc de două hectare la Coslugea, cu fonduri de mediu, despre proiectul transfrontalier cu Bulgaria şi despre cel depus spre finanţare pe Măsura 322 prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală.

În ceea ce priveşte proiectul cu finanţare europeană, derulat în parteneriat cu localitatea Kainargea, valoarea lui se cifrează la opt milioane de euro, iar investiţia constă în asfaltarea drumului dintre Lipniţa, Carvăn şi frontiera cu Bulgaria.

Prin proiectul depus spre finanţare în baza Măsurii 322, administraţia locală şi-a propus să realizeze mai multe obiective de investiţii. Este vorba despre asfaltarea de drumuri, canalizare şi staţie de epurare în Lipniţa, dotarea căminului cultural din localitate cu instalaţii de sonorizare şi costume populare şi construirea unui centru cu program after-school în Cuiugiuc. Valoarea totală a proiectului este de 2,5 milioane de euro. Primarul Florin Onescu şi-a exprimat indignarea faţă de faptul că, deşi proiectul a fost declarat eligibil nu a primit finanţare din cauza punctajului. Primarul a subliniat faptul că proiectul a pierdut puncte pe motiv că nu ar avea un grad de sărăcie suficient de mare ca alte comunităţi locale. „Sunt primari care, din dorinţa de a acumula capital electoral, aprobă câte două, trei sau chiar patru dosare de ajutor social pentru membrii aceleaşi familii, or nu este normal. Dacă ai mai puţine dosare de ajutor social eşti depunctat pentru că n-ai fi comună defavorizată. Este absurd", a subliniat primarul comunei Lipniţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 06 Feb, 2011 21:35 sa zica onescu adevaratul motiv pentru care asfalteaza soseaua coslugea izvoarele[sa-si care cerealele pe dunare cu barja in port]