Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect depus spre finantare Drum de asfalt intre Baraganu si Murfaltar

ro

28 May, 2010 04:20 3614 Marime text
decupaj_baraganu_primar_constantin_bentea___.jpg Primarul Constantin Benţea ne-a declarat că această arteră rutieră va scurta drumul către Murfatlar, implicit către Constanţa

Primăria comunei Bărăganu a depus spre finanţare, în cadrul Măsurii 125, un proiect pentru realizarea unui drum de asfalt între Bărăganu şi Murfaltar.

„Proiectul a fost depus spre a fi finanţat cu fonduri europene şi este în faza a doua de evaluare. Este vorba despre asfaltarea unui drum de pământ care trece pe lângă canalul de irigaţii şi pe care locuitorii comunei îl folosesc pentru a ajunge la târgul de duminică de la Murfatlar. Dacă se va realiza acest drum, vom scurta drumul la Murfatlar cu 11 km şi, de asemenea, vom avea de făcut doar 30 km, adică 30 de minute, până la Constanţa. Acest drum ne va scoate la lumină", ne-a declarat primarul comunei Bărăganu, Constantin Benţea. Edilul şi-a adus aminte cu nostalgie de vremurile de dinaintea construirii Canalului Dunăre-Marea Neagră, când, din Bărăganu se putea ajunge cu uşurinţă la Cumpăna şi, de acolo, la Constanţa. „De la construirea canalului suntem izolaţi, dar sper că prin acest drum, care sper că va fi finanţat, să avem o nouă scurtătură către Constanţa", a afirmat primarul. Jumătate din lungimea acestui drum se află pe teritoriul comunei Bărăganu, iar cealaltă jumătate pe teritoriul oraşului Murfatlar.

Alimentarea cu apă, stopată din cauza lipsei banilor

O altă investiţie prioritară pentru comunitatea locală din Bărăganu o reprezintă şi alimentarea cu apă a localităţii. Lucrările au fost demarate, însă prima dată s-a realizat reţeaua de alimentare cu energie electrică şi, nemaifiind alocate fonduri de la bugetul de stat, investiţia s-a stopat. „Aşteptăm bani pentru alimentarea cu apă, măcar să vină reţeaua până la şcoală, pentru că nu avem apă curentă nici măcar la şcoală", ne-a declarat primarul Constatin Benţea.

Autoritatea locală din Bărăganu a depus spre finanţare pe Măsura 322 şi un proiect de înfiinţare a reţelei de canalizare, care însă nu a fost selectat la finanţare. „Am plecat de la Constanţa cu 66 de puncte pentru acest proiect şi am ajuns cu 55", şi-a exprimat nemulţumirea edilul comunei.

baraganu_scoala.jpgComuna are nevoie de o grădiniţă nouă

Un obiectiv important pentru primarul Benţea este şi construirea unei noi grădiniţe la Bărăganu, întrucât copiii, 60 la număr, merg în prezent la grădiniţă într-o clădire veche din spatele căminului cultural.

Primăria Bărăganu a depus spre finanţare un proiect în cadrul Programului „Casa Verde", prin care căminul cultural de la Lanurile va fi încălzit cu ajutorul panourilor solare.

De asemenea, primarul Constantin Benţea intenţionează să monteze în comună un sistem de monitorizare video pentru prevenirea furturilor. „Avem probleme cu hoţii şi un astfel de sistem de supraveghere prin camere video este necesar", a adăugat edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ferudin 01 Aug, 2010 12:43 Felicitari! Speram din tot sufletul sa se aprobe acest proiect de asfaltare intre Baraganu si Murfatlar,fiind de o importanta maxima pentru locuitorii comunei Baraganu. Tot respectul pentru cel ce a scos com Baraganu la lumina,Bentea Constantin. Jos palaria!