Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Topraisar vrea să finalizeze grădiniţa în 2011 Stelian Gheorghe - „Nu putem lăsa o aşa clădire în paragină"

ro

10 Dec, 2010 02:45 3139 Marime text
Topraisar_primar_Stelian_Gheorghe_03.jpgEdificiul, a cărui construcţie a demarat în 2008, riscă să se degradeze, având în vedere faptul că lucrările s-au stopat din cauza întreruperii finanţării

Primăria Topraisar continuă cu forţe proprii lucrările de acoperire a grădiniţei noi.

Este vorba despre clădirea nouă, în regim P+E, amplasată în centrul comunei şi a cărei construcţie a demarat încă din 2008. Administraţia locală a reuşit să ridice imobilul, însă finanţarea de la bugetul de stat s-a întrerupt brusc, iar Primăria Topraisar a acumulat datorii mari faţă de constructor. Primarul Stelian Gheorghe ne-a declarat că va înveli clădirea cu forţe proprii, pentru că nu vrea ca edificiul să se degradeze din cauza intemperiilor. „Pentru grădiniţă nu ne-a mai dat nimeni niciun ban. Avem datorii mari faţă de constructor. Cu toate acestea, vrem să acoperim clădirea cu tablă, pentru că este păcat de-atâta muncă şi atâţia bani investiţi. Pe ultima sută de metri, să vedem de unde facem rost de bani", ne-a declarat primarul comunei Topraisar. Edilul a precizat că anul viitor va face tot posibilul ca lucrările la grădiniţă să fie finalizate, astfel încât preşcolarii să meargă din toamnă la grădiniţa cea nouă. „Vrem să terminăm lucrările la grădiniţă. Nu putem să lăsăm o clădire aşa mare în paragină", a subliniat Stelian Gheorghe.

Sistemul de canalizare, aproape gata

Lucrările la sistemul de canalizare, finanţate prin Măsura 322 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, sunt aproape gata. Potrivit edilului comunei, este gata şi reţeaua de canalizare, în lungime de 13 km, dar şi staţia de epurare situată la marginea localităţii. „Canalizarea şi staţia de epurare sunt gata, maşina de pompieri este achiziţionată, rămâne să continuăm lucrările la drumuri, la primăvară. Vom asfalta cinci kilometri de drum", a afirmat primarul Stelian Gheorghe. Recepţia investiţiei finanţate prin Măsura 322 va avea loc cel mai probabil vara viitoare. Primăria continuă şi lucrările la reţeaua de alimentare cu apă din Topraisar, realizată până în momentul de faţă în proporţie de 60%. „Trebuie să găsim soluţii şi pentru alimentarea cu apă a satului Potârnichea, unde lucrările au fost întrerupte pentru că nu s-au mai alocat bani", a mai spus edilul din Topraisar.

O prioritate a autorităţii locale din Topraisar este şi realizarea unei şosele ocolitoare a localităţii. „Am depus spre finanţare şi un proiect pentru drumuri de exploatare. Am vrea să facem o şosea de centură a localităţii, dar finanţarea s-a amânat. Oricum am vrea să reabilităm mai multe drumuri de exploatare de pe teritoriul comunei. Dacă s-ar finanţa, această centură ocolitoare ne-ar ajuta să protejăm drumurile pe care urmează să le asfaltăm. Nu s-ar mai intra cu tractoarele şi căruţele pline de noroi pe aceste drumuri", a precizat primarul Gheorghe Stelian.

Copiii vor primi daruri de Crăciun

În afară de proiectele pe care le are în derulare, administraţia locală din Topraisar îşi îndreaptă atenţia în această perioadă şi asupra copiilor din comună. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Primăria Topraisar va oferi, pe 17 - 18 decembrie, aproximativ o mie de cadouri copiilor din comună. „Posibilităţile noastre nu sunt prea mari în această perioadă, însă facem tot ce putem să le oferim copiilor câte un dar cu ocazia Crăciunului", a subliniat primarul comunei Topraisar, adăugând că darurile vor fi asigurate de la bugetul local.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii