Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul comunei Deleni vrea tabara pentru copii la Sipote

ro

19 Jun, 2009 02:44 4002 Marime text

mijloc_sus_deleni_marian_dan_02.jpgEdilul spune că tabăra şcolară ar putea fi construită cu bani europeni, pe un teren aflat în apropierea fostei unităţi militare

Primarul Marian Dan vrea să realizeze reţele de canalizare la Pietreni şi Deleni, cu fonduri europene. 

În proiectul integrat pe care l-a elaborat administraţia locală a comunei Deleni este inclusă şi asfaltarea unor străzi interioare, construirea unei grădiniţe noi şi reabilitarea căminului cultural din localitatea cu acelaşi nume.

De asemenea, prin intermediul unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară constituite în parteneriat cu administraţia locală din Independenţa, Primăria şi Consiliul Local Deleni vor să reabiliteze drumul care face legătura între Petroşani, Deleni şi Fântâna Mare, în lungime de 11 km, să asfalteze patru kilometri de drum la Petroşani, să reabiliteze căminul cultural din această localitate şi să amenajeze firul de vale din această zonă, pentru înlăturarea riscului de inundaţii.

Primăria Deleni a constituit o astfel de asociaţie şi cu administraţia locală din Adamclisi. Valoarea proiectelor depuse în formula ADI este de 6 milioane de euro. Primarul comunei Deleni, Marian Dan, ne-a declarat că vrea să folosească banii pe care îi va obţine ca urmare a parteneriatului cu Adamclisi, la asfaltarea drumului de pământ Zorile - Şipote, la realizarea unei reţele de canalizare în Şipote şi la amenajarea unei tabere pentru copii. Primarul Marian Dan ne-a declarat că doreşte să ridice tabăra de copii pe un teren aflat lângă fosta unitate militară din Şipote. Suprafaţa pe care ar putea fi construită tabăra este de două hectare. De precizat că, realizarea unei tabere pentru copii de către administraţia locală a unei comune de pe raza judeţului Constanţa este o premieră.

Ansamblu de căluşari

O altă dorinţă a primarului este aceea de a înfiinţa un ansamblu de căluşari la Şipote, care să constituie un punct de interes pentru turiştii care vor poposi în această zonă.

De asemenea, eforturile administraţiei locale din Deleni pentru reconstrucţia viitorului liceu sunt încununate de succes. În momentul de faţă se lucrează la ultimele detalii, astfel încât unitatea de învăţământ să fie gata până la 15 septembrie.

Primăria Deleni a făcut paşi importanţi şi în ce priveşte proiectul de colectare selectivă a deşeurilor, derulat în parteneriat cu localităţile limitrofe. „Lucrăm la platformă, pe care sperăm să o terminăm într-o săptămână. A avut loc şi licitaţia pentru achiziţionarea autospecialelor de gunoi, pe care câştigat-o firma MAN, şi urmează licitaţia pentru pubele", a declarat primarul Marian Dan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lupu corina 11 Aug, 2010 20:14 e bn ca vria asa ceva ca eu am crescut acolo an satu poiana comuna deleni dar acum stau an timisoara ma bucur dom primar