Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plătim scump gropile RAJDP! DC 58 vă oferă un slalom printre cratere (galerie foto)

ro

10 Jun, 2011 01:40 2885 Marime text
gropi_rajdp_drum_comunal_.jpgDrumul care leagă localitatea Cuza Vodă de satul Dropia, comuna Tortoman, este plin de gropi ce devin adevărate capcane pentru şoferi, mai ales când plouă.

În ediţia trecută, relatam despre starea extrem de proastă a DJ 226B, ce leagă comuna Pantelimon de DN 2A Constanţa - Hârşova. Afirmam că judeţul Constanţa se numără printre puţinele din ţară care percep taxe de utilizare a drumurilor judeţene. Paradoxul constă în faptul că Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa - subordonată Consiliului Judeţean Constanţa, care a înfiinţat taxa de drum judeţeană la iniţiativa preşedintelui Nicuşor Constantinescu - nu se îngrijeşte de drumurile din judeţ pe măsura taxelor percepute. Însă nu doar drumurile judeţene se deteriorează din cauza indiferenţei mai-marilor care conduc judeţul, ci şi drumurile comunale.

Drumeţie printre gropi

drum-comunal-3.jpgUn astfel de drum este şi DC 58, care, deşi este clasificat ca drum comunal, se află tot în administrarea RAJDP - situaţie în care se află majoritatea drumurilor comunale din judeţ. DC 58 are asfalt pe o porţiune de aproximativ un kilometru, după care te trezeşti într-o cu totul altă lume. Vrei să eviţi o groapă şi te trezeşti că dai în alta şi mai mare. Cratere din câţiva în câţiva metri, de adâncimi variabile până la cota de pericol, capcane ameninţătoare pentru autovehicule pe o vreme ploioasă - cam la asta trebuie să se aştepte conducătorii auto care se încumetă să tranziteze DC 58. Pentru a afla ce şanse sunt ca acest drum să fie reparat în perioada următoare, am încercat să-l contactăm telefonic pe directorul RAJDP, Adrian Gâmbuţeanu, care nu a răspuns iniţial la telefon. I-am adresat un sms pe acest subiect şi ne-a răspuns tot printr-un mesaj scris: „DC 58 este un drum comunal ce leagă DN 22C, Cuza Vodă, Dropia, Dorobanţu şi DN 2A, desfăşurându-se pe raza administrativă a localităţilor Castelu, Cuza Vodă, Tortoman şi Nicolae Bălcescu. Cel mai bine este să vă adresaţi fiecărui primar în parte, pentru a afla cum şi-a îngrijit şi gospodărit porţiunea din drum pe care o are în proprietate". Aşadar, se pare că directorul RAJDP uită că de gospodărirea acestui drum se ocupă administratorul, respectiv instituţia pe care o conduce.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii