Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ofertele pentru canalizare in Cuza Voda au fost reevaluate =

ro

14 May, 2010 04:09 1899 Marime text
cap_2_stanga_cuza_voda_primar_eugen_dumitru_06___.jpgÎn urma reanalizării lor, tot oferta Interconstruct a fost desemnată câştigătoare. Administraţia locală aşteaptă epuizarea termenului de contestare pentru semnarea contractului

La Cuza Vodă a fost reluată evaluarea ofertelor depuse în cadrul procedurii de achiziţie pentru înfiinţarea reţelei de canalizare.

Potrivit primarului Eugen Dumitru, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a cerut evaluarea ofertelor după ce SC Biff Internaţional SRL ar fi atras atenţia asupra diferenţei mari de preţ între restul ofertelor şi cea a firmei situate pe primul loc în ceea ce priveşte punctajul, referitoare la staţia de epurare. „Comisia de evaluare a ofertelor le-a cerut celor de la Interconstruct informaţii detaliate în legătură cu preţurile la materialele pentru staţia de epurare", ne-a declarat primarul. Edilul-şef din Cuza Vodă a precizat însă că Interconstruct a motivat diferenţa mare de preţ dintre oferta sa şi restul ofertelor, prin faptul că pentru staţia de epurare ar avea un contract ferm cu un furnizor care îi va livra staţia de epurare la un preţ mic. Diferenţa dintre oferta firmei Interconstruct şi a restului ofertanţilor este de câteva miliarde de lei vechi, potrivit edilului.

Primarul Eugen Dumitru a afirmat că în urma reevaluării, tot oferta Interconstruct a fost considerată a fi cea mai bună de către Comisia de evaluare.

cuza_voda_eugen_dumitru_01.jpgContractul ar putea fi semnat săptămâna viitoare

„Rezultatul a fost comunicat tuturor participanţilor, iar acum aşteptăm să treacă termenul de şapte zile în care au dreptul să depună contestaţii. Dacă nu vor fi făcute alte obiecţii vom semna contractul săptămâna viitoare şi aşteptăm să începem lucrările", a mai spus primarul comunei Cuza Vodă, Eugen Dumitru.

Reamintim că SC Interconstruct SRL Constanţa s-a prezentat la licitaţie alături de SC Straco Grup SRL, în calitate de susţinător, şi alături de SC Expert Europroiecte Edilitare SRL, în calitate de subcontractant al părţii de proiectare. Oferta financiară depusă de SC Interconstruct SRL a fost de 5.285.885 lei, adică 1.283.106 euro. Interconstruct s-a oferit să execute lucrarea în şase luni, propunând o garanţie a lucrării de 72 de luni de la recepţia finală şi o perioadă de remediere a defecţiunilor de trei zile. SC Biff International SRL Piteşti a participat la licitaţie în asociere cu SC Consal Trade SRL, SC Concordia SRL, SC Eftimex Grup SRL şi SC Electro Metal Construct Emco SA - subcontractor. Liderul de asociere Biff International a propus o ofertă financiară de 6.904.944 lei, adică de 1.670.153 euro, o perioadă de execuţie de patru luni, o garanţie a lucrării de 61 luni şi o perioadă de remediere a defecţiunilor de două zile.

Precizăm că valoarea estimată a contractului a fost de 8.204.141 lei fără TVA. Investiţia include atât realizarea sistemului de canalizare, cu staţii de epurare, cât şi modernizarea drumurilor din comună, fiind finanţată din fonduri europene, accesate prin intermediul Măsurii 322 din Planul Naţional de Dezvoltare Rurală.

La licitaţie au participat 25 de firme din judeţ şi din ţară, grupate în şase oferte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii