Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nouă firme se bat pentru renovarea Casei de Cultură Hârşova

ro

12 Nov, 2010 02:48 2383 Marime text

Harsova_primar_Tudor_Nadrag_003.jpgDin primăvară, oraşul Hârşova va avea propria pădure. Procedura de achiziţie organizată de Consiliul Judeţean pentru împădurirea a aproximativ 200 de hectare a fost contestată, astfel încât plantarea va începe cel mai probabil în primăvară.

Primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, ne-a declarat că din cauza contestaţiei a fost ratată campania de toamnă, dar că puieţii pot fi plantaţi şi la primăvară. „Proiectul este finanţat prin Administraţia Fondului de Mediu şi se va derula pe o perioadă de cinci ani", a precizat Tudor Nădrag. Primarul oraşului Hârşova a afirmat că în fiecare an din cei cinci se vor aloca fonduri pentru înlocuirea puietului care nu s-a prins şi pentru întreţinerea pădurii, iar după şase ani se va putea spune că oraşul Hârşova are pădure obştească.

Un alt obiectiv important pentru comunitatea locală din Hârşova este şi reabilitarea Casei de Cultură. „La Compania Naţională de Investiţii a avut loc săptămâna trecută procedura de achiziţie pentru selectarea constructorului care se va ocupa de renovarea Casei de Cultură, licitaţie la care au participat nouă firme. Valoarea totală a lucrărilor este de 25 de miliarde de lei vechi", a afirmat primarul Nădrag. De asemenea, autoritatea locală din Hârşova a organizat miercuri licitaţia pentru proiectul de reabilitare termică a unor instituţii publice prin Programul „Casa Verde". Prin acest program vor fi reabilitare termic, prin înlocuirea sistemului clasic de încălzire, Spitalul Orăşenesc Hârşova, căminul pentru copii al Grădiniţei cu program prelungit „Tic-Pitic" şi creşa.

Eoliene pentru consumul public de energie

Primarul Tudor Nădrag a mai spus că în curtea spitalului va fi amplasată o eoliană care va produce 100 kw/h, prin care se va susţine jumătate din consumul de energie necesar unităţii sanitare. Şi oraşul va beneficia de o turbină eoliană de capacitate mai mare, care va asigura consumul necesar pentru iluminatul public şi instituţiile publice. O altă investiţie ce se va concretiza la Hârşova include un sistem de monitorizare video şi un sistem de informare electronic, în valoare totală de 1,2 milioane de euro. „Aproape că nu am ratat nicio sesiune de depunere de proiectele cu finanţare europeană. Suntem conştienţi că aceasta este principala sursă pe care ne putem baza", a subliniat Tudor Nădrag.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • de la un locuitor al orasului 16 Nov, 2010 14:09 acest om nu se deosebeste cu nimic fata de colegi de partid(PDL),oameni care mint cu nerusinare,proiectul de impadurire nu este al dansului,este proiectul fostului primar,casa verde acelasi lucru doar ca mai mult ca sigur licitatia va fii a firmei sale,decand este primar toate licitatiile sunt ale dansului,eolienele, am obosit sa-l mai aud,i se termina mandatul si acest om la concret nu a realizat pentru oras NIMIC doar pentru EL.