Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micu „Saracila incearca sa-si regleze propriile afaceri prin Consiliul Local"

ro

03 Jul, 2009 02:05 2214 Marime text
tuzla_marian_saracila.jpgŞedinţa Consiliului Local Tuzla, desfăşurată luni, 29 iunie, încă naşte polemici între primarul Constantin Micu şi Marian Sărăcilă, ales viceprimar în cadrul unei şedinţe a cărei legalitate nu a fost stabilită încă de Prefectură. 

Primarul Constantin Micu susţine că Marian Sărăcilă profită de starea de incertitudine creată în interiorul Consiliului Local - cu privire la statutul său - pentru a-şi vota unele proiecte de hotărâre care îl interesează în mod direct. Astfel, edilul susţine că Sărăcilă, ajutat de consilierii care sunt de partea lui, a reuşit să-şi treacă prin Consiliu două proiecte. Este vorba despre proiectul cu nr. 15 „privind închirierea directă a unei suprafeţe de teren din domeniul privat al comunei Tuzla, pe care se află construcţii proprietate Marian Sărăcilă (active preluate de la Mabeea SRL)" şi despre proiectul cu nr. 16 „privind închirierea unei suprafeţe de teren din domeniul privat al Consiliului Local Tuzla situat în str. Cerealelor, pe care se află construcţii proprietate SC Agricola Prod SRL". Edilul comunei este de părere că Sărăcilă încearcă, cât mai poate, să îşi regleze propriile sale afaceri cu administraţia locală.

Contactat telefonic, Marian Sărăcilă ne-a declarat că are dreptul să închirieze un teren pe care deţine construcţii. El a adăugat, însă, că cele două proiecte nu au fost votate pentru că are de gând să aştepte expertiza pentru cele două terenuri, ca apoi să le cumpere prin negociere directă. „Şi Emil Dobre (n.r. om de afaceri de pe plan local) a cumpărat aşa. Chiar cu un preţ bun, de 5 euro pe metru pătrat, deşi avea canalizare, utilităţi. Eu nu am pe teren aşa ceva", a afirmat Sărăcilă. De precizat că pe terenul de 9.960 mp pe care se află construcţii ale SC Agricola Prod SRL, firmă care aparţine familiei sale, după cum recunoaşte, Marian Sărăcilă susţine că are un grajd, un atelier şi o magazie-fierărie. Pe celălalt teren, în suprafaţă de 400 mp, pe care intenţiona să-l închirieze, liberalul spune că are un atelier de lăcătuşerie.

Marian Sărăcilă a precizat, la rândul său, că a refuzat să voteze proiectul de hotărâre privind transmiterea terenului în folosinţă gratuită către ANL, pentru construcţia unor locuinţe pentru tineri, din cauză că actualul primar ar deţine teren acolo. Contactat telefonic, Constantin Micu a negat spusele lui Sărăcilă. „Ei, cum vă închipuiţi că puteam să îmi permit să fac ANL-uri pe terenul meu. Omul ăsta chiar nu mai are ce să inventeze?", a spus, contrariat, primarul Constantin Micu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii