Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitatia record de la Cuza Voda, contestata de doi ofertanti

ro

16 Apr, 2010 03:21 3383 Marime text
cap_2_cuza_voda_eugen_dumitru___.jpgPrimarul comunei, Eugen Dumitru, şi-a exprimat speranţa ca cele două contestaţii să fie soluţionate cât mai repede, astfel încât să poată fi demarate lucrările

Autoritatea locală din Cuza Vodă a atribuit contractul privind înfiinţarea reţelei de canalizare în localitate, a cărui valoare a fost estimată la 8.204.141 lei fără TVA.

Investiţia include atât realizarea sistemului de canalizare, cu staţii de epurare, cât şi modernizarea drumurilor din comună, fiind finanţată din fonduri europene, accesate prin intermediul Măsurii 322 din Planul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Primarul comunei Cuza Vodă, Eugen Dumitru, ne-a declarat că reprezentanţii Comisiei de evaluare au decis acordarea contractului către SC Interconstruct SRL Constanţa, dar că rezultatul a fost contestat de alţi doi participanţi la licitaţie: SC Autoprima Serv SRL şi SC Biff International SRL.

Reamintim ofertele depuse de către participanţii la această licitaţie şi formulele de asociere în care s-au reunit firmele interesate de contract. La această licitaţie au participat 25 de firme din judeţ şi din ţară.

25 de firme, grupate în şase oferte

SC Interconstruct SRL Constanţa s-a prezentat la licitaţie alături de SC Straco Grup SRL, în calitate de susţinător, şi alături de SC Expert Europroiecte Edilitare SRL, în calitate de subcontractant al părţii de proiectare. Oferta financiară depusă de SC Interconstruct SRL a fost de 5.285.885 lei, adică 1.283.106 euro. De asemenea, Interconstruct s-a oferit să execute lucrarea în şase luni, propunând o garanţie a lucrării de 72 de luni de la recepţia finală şi o perioadă de remediere a defecţiunilor de trei zile. SC Autoprima Serv SRL s-a prezentat în asociere cu SC Proiect SA. SC Alex Building SRL a fost cooptat ca subcontractant, SC Fluid Serv SA ca susţinător cu utilaje şi personal, iar SC Wert SRL, ca susţinător pe partea electrică. Autoprima Serv şi Proiect SA au prezentat o ofertă financiară de 7.476.860,7 lei fără TVA, adică de 1.804.261,75 euro. Garanţia lucrării propusă de asocierea dintre cele două firme a fost de 65 de luni, perioada de execuţie de două luni şi două zile pentru remedierea defecţiunilor. SC Condorii Şulţ SRL din Ploieşti s-a prezentat în asociere cu SC Sinco SRL şi SC Acval SRL, cea din urmă societate având şi un subcontractant: SC Esra SRL. Oferta Condorii Şulţ SRL a fost însă respinsă la deschiderea ofertelor, pe motiv că împuternicitul firmei nu a prezentat declaraţia de încadrare în categoria IMM-urilor pentru firmele asociate (pentru SC Sinco SRL şi SC Acval SRL), garanţia de participare fiind constituită în cuantum de 50% (75.000 lei).

SC Concivic SRL Slobozia a participat în asociere cu Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. SC Concivic SRL Slobozia s-a prezentat la licitaţie în asociere cu RAJDP, dar şi cu Romproed SA şi având ca subcontractant pe SC Automatica Prod SRL. Oferta Concivic SRL Slobozia a fost de 5.772.169,99 lei, adică de 1.392.898,16 euro. Termenul de execuţie propus de către societate a fost de nouă luni, garanţia lucrării de cinci ani şi jumătate, iar termenul de remediere a defecţiunilor de trei zile. SC Argos SA a ofertat în asociere cu SC Blom România SRL. La această ofertă au mai participat doi subcontractori. Este vorba despre SC Elmond Construct SRL şi despre SC Construcţii Nuclear - Electrice SA Cernavodă. Oferta financiară prezentată de către Argos şi Blom a fost de 6.970.634,38 lei, adică de 1.692.065,83 euro. Argos a propus o perioadă de execuţie de şase luni, o garanţie de 61 de luni şi un termen de remediere a avariilor de două zile.

SC Biff International SRL Piteşti a participat la licitaţie în asociere cu SC Consal Trade SRL, SC Concordia SRL, SC Eftimex Grup SRL şi SC Electro Metal Construct Emco SA - subcontractor. Liderul de asociere Biff International a propus o ofertă financiară de 6.904.944 lei, adică de 1.670.153 euro, o perioadă de execuţie de patru luni, o garanţie a lucrării de 61 luni şi o perioadă de remediere a defecţiunilor de două zile.

Comisia de evaluare a fost alcătuită din Lucian Solomon - preşedinte, viceprimarul Ion Mihai, contabilul Maricica Racu, inspectorul cadastrist Neculae Ştefănescu şi secretarul comunei, Andreea Corina Cojocaru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii