Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenţia RAJDP DC 8 sau cum arată un drum al nimănui (galerie foto)

ro

24 Jun, 2011 00:29 3298 Marime text
DC_8_Limanu_Albesti_drum_comunal_DC_4.jpgÎn ediţii anterioare relatam despre starea proastă a unor drumuri judeţene sau comunale aflate în administrarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, subordonată Consiliului Judeţean Constanţa. A venit rândul să faceţi cunoştinţă, din poze, cu un alt drum ale cărui gropi vă pot avaria grav autoturismul într-o clipă de neatenţie.

Este vorba despre DC 8, care face legătura între comunele Limanu şi Albeşti şi care pare a fi al nimănui, după cum arată craterele pe care le întâlneşti tranzitându-l. Gropile sunt adânci, iar pe porţiunea de drum ce traversează podul de peste balta Limanu sunt atât de multe încât nu prea ai cum să le ocoleşti. Unele pot fi adevărate capcane pentru cei care nu frecventează zona, pentru că sunt foarte adânci şi sunt bine ascunse într-o denivelare a asfaltului, astfel încât nici nu-ţi poţi da seama peste ce urmează să dai. Revenind la podul care trece peste balta Limanu, nici el nu arată prea bine, dacă ne luăm după balustrada îndoită şi foarte ruginită, pe care abia mai poţi distinge o urmă de vopsea.

Limanu_Albesti_.jpgPotrivit primarului comunei Limanu, Nicolae Urdea, DC 8 a fost în urmă cu nouă ani drum judeţean, aflându-se în administrarea Consiliului Judeţean. Edilul din Limanu a precizat că unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă nu are puterea financiară de a repara acest drum, prioritare fiind străzile interioare ale localităţilor. „Noi nu avem banii necesari pentru reabilitarea acestui drum, care acum nouă ani era drum judeţean. Nu ne permitem acest lucru. Prioritatea noastră este să reparăm drumurile din comună, pentru că pe acolo circulă oamenii", a precizat primarul Nicolae Urdea.

Deşi drumul poate fi considerat unul de interes turistic, având în vedere că duce spre localitatea Hagieni, acolo unde se află rezervaţia cu acelaşi nume, Consiliul Judeţean Constanţa nu a ţinut în ultimii ani cont de acest aspect, carosabilul degradându-se continuu. De precizat că am încercat să-l contactăm telefonic în legătură cu starea DC 8 şi pe Adrian Gâmbuţeanu, directorul RAJDP - instituţie care se ocupă de starea drumurilor judeţene şi a majorităţii celor comunale -, însă nu a fost de găsit, deşi i-am trimis şi un mesaj text.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • localnic 01 Jul, 2011 10:32 veniti sa vedeti drumul care leaga navodari de sibioara si soseaua tulcei .asta prezentat in acest articol e f bun.