Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Harsova va avea peste 300 de locuinte noi in 2010

ro

08 May, 2009 01:29 5751 Marime text
CAP_2_Harsova_primar_nadrag_tudor1.jpgPână la sfârşitul anului, reţeaua de canalizare a oraşului Hârşova va fi gata. Primarul Tudor Nădrag ne-a declarat că lucrările de extindere a sistemului de canalizare sunt în grafic, fiind realizate, în prezent, în proporţie de 30%.
„Se execută lucrări pe 49 de străzi, dintre care 11 sunt pe teren stâncos. La sfârşitul anului vrem să fie totul gata", a afirmat edilul oraşului. Investiţia se cifrează la trei milioane de euro.
În Hârşova urmează să se construiască aproximativ 150 de apartamente cu destinaţie de locuinţe sociale şi alte 160 prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe. „La finele anului 2010 vor fi gata peste 300 de apartamente care vor rezolva în întregime problema spaţiului locativ la Hârşova", a subliniat primarul Nădrag.
De asemenea, administraţia locală din Hârşova a obţinut finanţarea necesară construirii a opt locuinţe pentru rromi, fiecare în valoare de un miliard de lei vechi. „Vom mai construi încă 24 de locuinţe pentru rromi, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei", a adăugat edilul oraşului.

Harsova_blocuri_05.jpgStrăzile principale vor fi asfaltate

Alt proiect important pentru autoritatea locală este şi reabilitarea prin turnarea de covor asfaltic a principalelor artere de circulaţie din oraş. Potrivit primarului Tudor Nădrag, finanţarea europeană de şapte milioane de euro a fost obţinută prin intermediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. „Am depus nenumărate memorii pentru finanţare la Ministerul Dezvoltării, pentru că, deşi ni se aprobaseră fondurile, Agenţia spunea că nu are bani", a spus primarul. Tudor Nădrag a adăugat că în primăvară a executat cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa reparaţii şi plombe asfaltice pe 7000 mp de drum, însă arterele principale trebuie să recapete o nouă faţă. Pentru străzile secundare şi aleile dintre blocuri, Primăria Hârşova a angajat o echipă de muncitori, cu scopul de a face economii. Dacă fosta administraţie locală condusă de Ionel Chiriţă avea un proiect de amenajare a cimitirului ce costa 17 miliarde, Tudor Nădrag spune că poate duce la îndeplinire acest proiect cu o treime din suma estimată pe vremea fostului primar.
O altă prioritate a autorităţii locale din Hârşova este şi amenajarea unui mini-bazar în vecinătatea pieţei agroalimentare.

Pădure comunală

Edilul oraşului Hârşova a declarat că vrea să înfiinţeze 200 de hectare de pădure comunală, care să fie în proprietatea primăriei. „Am trimis adrese în acest sens către Consiliul Judeţean şi către Ministerul Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. Am vrea să amplasăm pădurea în zona îndiguită, spre Vadu Oii", a apreciat Tudor Nădrag. Puieţii pe care primăria ar urma să-i planteze vor fi salcâmi şi frasini de baltă. Materialul săditor va fi cumpărat de către autoritatea locală, iar mâna de lucru va fi asigurată cu beneficiarii de ajutor social. „Există un program în acest sens, derulat şi de către Ministerul Mediului, însă trebuie să contribui cu 40%, iar pe noi ne va costa mult mai puţin", a subliniat primarul.

La Hârşova, ca la Herculane

Edilul a precizat că, săptămâna viitoare, la Hârşova, este aşteptată vizita unui reprezentant al Ministerului Turismului. Autoritatea centrală în domeniu este interesată de valorificarea apelor termale din zonă. „Apele termale de la noi sunt echivalente, ca proprietăţi, cu cele de la Herculane. Am fi foarte interesaţi să atragem turişti din ţările nordice, de pildă, pentru că ei sunt mari amatori de astfel de vacanţe terapeutice", a precizat Tudor Nădrag.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 12 Feb, 2010 17:07 Orasul HARSOVA de Constanta este plin de pomi fructiferi in curtile oamenilor ,plin de pomi vis-a-vi,peste Dunare si se mai doreste impadurirea a inca 200 de ha ??? De ce ??? UNDE??? Escrocheriile facute de fostul primar liberal,IONEL CHIRITA,sunt continuate de ALIATUL ,TUDOR NADRAG din PSD.ha! ha! ha!
  • un locuitor 04 Dec, 2009 17:38 daca tot il lautadati pe domnul Chirita spuneti ca el punea metru patrat de pavele cu 1 milion 300 (lei vechi) si domnul Nadrag cu 360(lei vechi) spuneti de blocurile care se construiesc acum si cele construtie pe vremea lui chirita spuneti de fondurile pe care le`a primit primaria Harsova de cand este domnu Nadrag si ce buget a lasat domnul Chirita a da era 0 nici bani de salarii nu mai erau dar el si vicele si`au facut prime de 1 miliard (lei vechi) de ce nu ziceti ca domnul Nadrag a schimbat canalizarea si insfarsit am si eu pe strada asta nu ziceti dc nu ziceti de biserica de la Vadoi ce pret a costat si ce pret a fost echivalata real in urma expertizei a da stai asa domnul Chirita fura si va era voua bn dc nu ziceti de cei 2 investitori straini care au vrut sa faca 1 statie eoliana si fabrica aceea de plastic dc nu ziceti si dc nu au ramas la noi si s`au dus la 30 de km a da li s`a cerut spaga de 1 mil de euro a da era mai bn atunci era al nabii de bn as putea sa continui o lista interminabila care le`as putea si justifica dar pt cn posteaza 2 prosti si vi se pare ca sunteti mari destepti o ducem rau ca traim in Romania si daca vreti sa o duci`ti bn trebuie sa inveta`ti sa aveti o facultate. ca sa ai un serviciu bun nu te astepta sa traiesti din ajutor social si s`o duci bn
  • alt locuitor! 09 Nov, 2009 19:27 Amandoi se lauda! De fapt asta este politica romaneasca. Lauda peste lauda! Si pe noi ne mananca paduchii! Cam asta este cu primarii nostri! Harsova are alta zestre dar nimeni nu o deve. De pe meterezele universitatilor la care au invatat primarii nostri nu se prea vede nimic. Bezna curata! Poate vor veni vremuri mai bune cu oameni pe masura!
  • un locuitor al orasului 20 May, 2009 12:20 d-le primar,aceste proiecte cu care va laudati nu sunt ale d-voastra sunt ale d-lui chirita, cum puteti sa va laudati cu proiectele altora,chiar credeti ca nu cunoastem,concret realizarile d-voastra care sunt?