Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gusa, strategul, ingroapa campania lui Geoana

ro

20 Nov, 2009 01:41 1828 Marime text
manuela1_editorial.jpgTraseismul politic este o meteahnă veche a clasei politice autohtone. O deprindere sinonimă cu oportunismul şi foamea de bani, iar specimenele care o definesc sunt departe de a fi pe cale de dispariţie.

Mă uitam, de pildă, la strategul PSD Cozmin Guşă, care, după ce a fost pe la PD şi pe la PIN, a fost aburcat de Geoană în barca sa, probabil din motivul că Guşă a fost aproape de principalul său contracandidat, Traian Băsescu, şi că i-ar şti secretele. Ei bine, Geoană a făcut se pare o mişcare foarte proastă când şi-a ales acest strateg, care, până acum, din ceea ce am văzut noi, oamenii obişnuiţi, nu i-a făcut mari servicii de imagine. Am putea spune că dimpotrivă. Campania lui Geoană pentru primul fotoliu din stat pare mai degrabă că bate în retragere. Candidatului PSD îi lipseşte ofensiva, necesară unuia care vrea să convingă lumea că merită voturi. Nu ştiu ce indicaţii îi dă Guşă şefului PSD, dar cu siguranţă nu-i insuflă o stare pozitivă. Geoană pare, chiar şi în apariţiile televizate, parcă mai tot timpul pe picior greşit, pare obosit, fad, cu vocea stinsă, în comparaţie cu Traian Băsescu sau cu Crin Antonescu, a cărui campanie este bine pusă la punct, din câte am văzut. Dar este de înţeles. Înainte de a-i vedea interesul lui Geoană, Guşă îşi vede propriul interes. Aşa a şi ajuns la PSD, de altfel. Şi nu din vreo mare admiraţie pentru Geoană. La fel şi colega sa, Lavinia Şandru, pe care am văzut-o de curând înveşmântată toată în culoarea PSD şi aplaudându-l asiduu pe ocrotitorul rătăciţilor de la PD şi PIN - Mircea Geoană. Este penibil, însă suportabil pentru unii.

Mă uitam, de pildă, la emisiunea în care se dezbătea teama de confruntări electorale a lui Mircea Geoană, care ba a vrut o dezbatere în cinci, ba una în şapte, aşa cum i-a sugerat Hrebenciuc. Ei bine, dezbaterea fusese programată pentru ora 19.30, la TVR 1 şi, cu aproximativ jumătate de oră înainte de a avea loc, a fost anulată. În plin scandal mediatic, când lumea, care are interes pentru asftel de subiecte, era cu ochii lipiţi de televizor, Crin Antonescu şi-a anunţat o declaraţie de presă. A beneficiat din plin, aşadar, de audienţa atrasă prin scandalul legat de confruntare. La 19.30 şi-a anunţat şi Geoană intenţia de a declara ceva. La ora 19.45 s-a zis. Numai că Geoană a vorbit la 19.38, de exemplu, iar lumea, plecată din faţa televizoarelor după dezbaterea lui Crin şi aşteptând reacţia pesedistului la 19.45, nu a mai auzit declaraţia sa. Aşadar, Geoană, „datorită" strategilor săi luminaţi - Guşă şi Hrebenciuc - a vorbit fără public. Şi tot din cauza acestor strategii, neînţelese, Geoană a părut, cel puţin până în momentul de faţă, că se teme de confruntări directe cu cei mai importanţi contracandidaţi ai săi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 28 Nov, 2009 15:25 TRASEISMUL trebuie interzis prin LEGE.