Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finantare pentru afaceri mici in mediul rural

ro

16 Apr, 2010 03:36 2677 Marime text
Peste 300 de proiecte pentru dezvoltarea de mici afaceri în mediul rural au fost aprobate.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit va încheia contracte de finanţare pentru 328 de proiecte din cadrul Măsurii 312 - Încurajarea înfiinţării de microîntreprinderi a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, depuse în sesiunea de licitaţie octombrie - noiembrie 2009. Valoarea totală eligibilă a proiectelor selectate pentru finanţare depăşeşte 200 de milioane de lei (47,92 milioane de euro). Pentru Măsura 312 au fost depuse în sesiunea menţionată 919 proiecte conforme, cu valoarea de 216,41 milioane de euro. Alocarea financiară disponibilă în sesiunea de licitaţie octombrie - noiembrie 2009 a fost de 47,92 milioane de euro. O investiţie care a suscitat un mare interes este cea legată de achiziţionarea de utilaje pentru diverse servicii (în agricultură, pentru curăţenie, dotarea atelierelor de sculptură, etc.), dar au fost aprobate pentru a primi finanţare nerambursabilă şi proiecte care privesc utilarea cabinetelor stomatologice sau înfiinţarea de ateliere de producţie şi expunere confecţii - îmbrăcăminte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 27 Jun, 2010 11:57 40 de milioane euro pentru 200 de LOCURI DE MUNCA sau 100 de milioane de euro pentru 200 de locuri de munca in orasul HARSOVA de Constanta ??? Aproape de trei ori mai mult sau mai PUTIN ???
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 24 Apr, 2010 09:46 Primarii orasului HARSOVA de Constanta ,TUDOREL NADRAG si fostul primar liberal IONEL CHIRITA, au avut grija sa CUMPERE arme cu microunde si psihotronice pentru a tine sub CONTROL ”papuc”,intregul oras . Au venit cu tot felul de proiecte folosite ,in general,in campania electorala ,pe care le-au abandonat dupa ce si-au vazut SCOPUL atins ,adica unul din cei doi primari avea asigurat fotoliul de primar.Unul dintre PROIECTELE folosite in mod ELECTORAL a fost cel ce se refera la CENTRUL DE ZI PENTRU COPII. Proiectul a inceput in 2006 de firma lui NEGOITA ,prietenul si colegul de afaceri cu IONEL CHIRITA si de abia acum 3 luni a fost finalizat ,dar NU VOR SA-L DEA IN FUNCTIUNE pentru ca a devenit pentru MINE un CENTRU indispensabil in ceeace priveste faptul ca as avea unde sa-mi las COPILUL in siguranta,supravegheat dupa ce iese de la ore. Acesta fiind clasa a treia ,iar eu as putea avea un LOC DE MUNCA DE OPT ore fara sa incalc legea , art.314 din CODUL PENAL si fara sa stau cu grija ,CE FACE COPILUL ACASA,A MANCAT ,A LASAT USA DESCHISA,A INTRAT CINEVA STRAIN IN CASA SA FURE SI MULTE ALTE MOTIVE DE INGRIJORARE.