Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Consiliul Judeţean, prin SRL-ul său Milioane de lei pentru societăţi cu câţiva salariaţi

ro

07 Sep, 2012 02:38 4530 Marime text
DESCHIDERE_11_sediu_domeniul_public_si_privat.jpgDouă firme din judeţ, una campioană a licitaţiilor organizate în anul 2011 de Domeniul Public şi Privat Judeţean, o alta aflată la început de drum, s-au înhămat ca într-un an de zile să realizeze mai multe lucrări în zece comune din judeţ!

Domeniul Public şi Privat Judeţean, SRL-ul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, a scos la licitaţie lucrări în zece comune din judeţ. Obiectivele de investiţii, deşi laborioase, au căzut în sarcina a doar două firme - Setconstruct şi Tehno Romconstruct, societăţi care, potrivit Registrului Comerţului, au un număr mic de salariaţi. Având în vedere data la care au fost publicate pe SEAP anunţurile de licitaţie publică, ne putem pune întrebarea dacă cele două contracte sunt date cu dedicaţie de SRL-ul Consiliului Judeţean pentru primăriile useliste. Nu de alta, dar este curios faptul că Domeniul Public şi Privat a organizat deschiderea ofertelor pentru cele două contracte adjudecate de Setconstruct şi Tehno Romconstruct cu puţin timp înainte de alegerile locale din data de 10 iunie, care au vizat atât alegerea primarilor din judeţ, cât şi a preşedintelui Consiliului Judeţean. Cele două contracte par a fi venit ca un bonus, sau spuneţi-i ca o premiere, pentru foştii primari PSD şi PNL, care, cu excepţia comunei Saraiu, au reuşit câştigarea unor noi mandate la şefia autorităţilor locale.

Înainte de a pune faţă în faţă profilul recent al firmelor câştigătoare şi cerinţele de calificare pe care cele două societăţi trebuiau să le îndeplinească în cadrul licitaţiilor publice organizate de Domeniul Public şi Privat, vom expune succint obiectul contractelor, două la număr, atribuite la foc automat de Domeniul Public şi Privat şi, cum menţionam anterior, curios sau nu, puse la cale cu puţin timp înaintea alegerilor locale din data de 10 iunie.

Setconstruct a câştigat un contract de 11 milioane de lei

DESCHIDERE_lucrari_scoala.jpgPe 29 iunie, Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL a atribuit un contract referitor la construcţia, reabilitarea şi modernizarea de cămine culturale, dispensare şi grădiniţe de pe raza judeţului Constanţa societăţii Setconstruct. La licitaţie s-au prezentat două firme, câştigătoare fiind desemnată societatea Setconstruct. Conform obligaţiilor contractuale, firma se va ocupa de modernizarea dispensarului şi a Căminului Cultural din Saraiu şi de realizarea Căminul Cultural de la Vulturu. De asemenea, societatea va lucra la Căminul Cultural din localitatea Ştefan cel Mare (comuna Saligny), dar şi la grădiniţa din Mihai Viteazu. Căminele din Pantelimonul de Jos şi din Bugeac, comuna Ostrov, fac şi ele obiectul contractului de achiziţie publică a cărui valoare este de 11.957.997 de lei.

Tehno Romconstruct şi-a adjudecat un contract de peste nouă milioane de lei

La doar o lună distanţă, în data de 26 iulie, Domeniul Public şi Privat Judeţean a bătut palma cu SC Tehno Romconstruct SRL pentru executarea mai multor lucrări de construcţii şi reabilitare în comunele din judeţ în baza unui contract în valoare de 9.366.208 lei fără TVA. Pentru adjudecarea contractului s-au bătut trei societăţi, câştigătoare fiind însă desemnată SC Tehno Romconstruct SRL. Contractul atribuit societăţii în data de 26 iulie prevede realizarea unor lucrări de construcţii şi reabilitări imobile în localităţile Lipniţa, Pantelimon, Comana, Cobadin şi Cerchezu. La Lipniţa se are în vedere construcţia grădiniţei din satul Carvăn şi reabilitarea şi modernizarea căminului din aceeaşi localitate. Grădiniţa din Pantelimonul de Jos va fi şi ea reabilitată şi modernizată. La Comana va fi construit un dispensar, în timp ce la Cobadin se va lucra la reabilitarea şi modernizarea Căminului Cultural din satul Conacu. O altă lucrare ce va fi realizată de SC Tehno Romconstruct SRL este cea privind reabilitarea şi modernizarea Căminului Cultural din satul Măgura, comuna Cerchezu.

Setconstruct, campioana licitaţiilor de la Domeniul Public şi Privat în 2011

Dacă Tehno Romconstruct se află la început de drum, Setconstruct este campioana licitaţiilor puse la bătaie de Domeniul Public şi Privat Judeţean în 2011, câştigând nu mai puţin de şase contracte de lucrări, care însumează zeci de miliarde de lei vechi. Cele şase contracte au vizat construcţia unui cămin cultural la Siliştea, a unui dispensar medical la Cobadin, a unei grădiniţe la Tuzla, a unui dispensar la Pantelimon, dar şi reabilitarea şi modernizarea a două grădiniţe - una din Ciocârlia de Sus şi cealaltă din Negureni. Şi în 2012, pe lângă contractul prezentat anterior, societatea a mai câştigat alte două licitaţii, una privind construcţia unei grădiniţe la Tuzla şi o alta referitoare la construcţia unui cămin cultural la Siliştea.

Cum arată bilanţul celor două societăţi

SC Setconstruct SRL declara în 2011 o cifră de afaceri de 7.445.163 lei, un profit net de 13.027 lei şi un număr mediu de... 15 salariaţi. De asemenea, societatea figurează la data de 30 iunie a.c. cu datorii la bugetul de stat în cuantum de 1.101 lei şi datorii la bugetul de asigurări sociale în valoare de 4.651 lei. În 2010, cifra de afaceri raportată de Setconstruct era în cuantum de 1.711.552 lei, profitul brut era în valoare de 25.354 lei, iar numărul de salariaţi era 15. În 2009, profilul firmei era următorul: cifra de afaceri - 2.182.192 de lei, număr salariaţi - 14, profit brut - 20.847 de lei. În 2008, datele de bilanţ erau: cifra de afaceri - 747.349 de lei, număr salariaţi - 12, profit brut - 2.977 de lei. Pe de altă parte, SC Tehno Romconstruct SRL a avut în 2011 o cifră de afaceri de 3.974.770 de lei, un profit net în cuantum de 8.226 de lei şi un singur angajat trecut la capitolul număr mediu de salariaţi. În 2010, Tehno Romconstruct avea o cifră de afaceri de 301 lei, un singur salariat şi 1 leu profit. În 2009, societatea raporta o cifră de afaceri în cuantum de 38.788 de lei, doi salariaţi şi un profit brut de 1 leu. Pentru 2008, Tehno Romconstruct a declarat o cifră de afaceri de 3.000 de lei, doi salariaţi şi un profit brut de 1 leu. La data de 30 iunie a.c., firma are datorii la bugetul de stat în cuantum de 4.910 lei. Curios este că în cadrul ambelor licitaţii câştigate de cele două firme se solicita ca media cifrei de afaceri globale pe ultimii trei ani să fie de minimum sau cel puţin egală cu 17.000.000 de lei fără TVA. De asemenea, durata contractului sau termenul pentru finalizare este de 12 luni începând de la data atribuirii contractului/emiterii ordinelor de începere a serviciilor sau lucrărilor. 12 luni reprezintă o perioadă destul de mică dat fiind volumul mare de muncă. Dar soluţii pentru îndeplinirea termenului limită există... Potrivit fişelor de date, lucrările pot fi subcontractate altor firme.

Cine se află în structurile de conducere ale celor două firme

Potrivit unor documente oficiale, SC Setconstruct SRL îi are ca asociaţi pe Aurelian Claudiu şi pe Cristina Mihaela Stoica. Societatea a fost înfiinţată în anul 2007, iar pe 1 noiembrie 2011 şi-a mutat sediul social pe bulevardul 1 Decembrie nr. 6.

Conform Registrului Comerţului, SC Tehno Romconstruct SRL a fost înfiinţată în anul 2006 şi are sediul social în strada Trandafirului nr. 34, Constanţa. De asemenea, societatea a deschis în anul 2011 Restaurantul Sibosio din piaţa Tomis III. Administratorul Tehno Romconstruct este Cristian Peltecu, asociatul său fiind Mihai Dragoş Peltecu. Cristian Peltecu este implicat şi în societatea Cielle Couture SRL, alături de Cristina Trandafir. De asemenea, administratorul SC Tehno Romconstruct SRL a înfiinţat în anul 2007 societatea Eye Media Management Bucureşti, împreună cu Viorel Emil Sima şi Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box. Cristian Peltecu s-a retras însă din SC Eye Media Romconstruct SRL în anul 2008.

Mai puteţi citi în ZIUA satelor:

Editorial: Este în interesul USL ca alegerile să se desfăşoare echitabil?

Primăria Oltina a plătit puţini bani pentru lucrările la reţeaua de apă

Primăria Ostrov, la ceas de inaugurări


Peştera îmbracă haine de sărbătoare: Se aproprie hramul Bisericii Naşterea Maicii Domnului

Ministerul Dezvoltării Regionale finanţează asfaltările de la Tuzla

Stelian Gheorghe a aprobat 150.000 de lei pentru şcolile din comună

Maşinile de mare tonaj distrug drumurile de la Mereni


Bani de la Consiliul Judeţean pentru construcţia punctului vamal de la Carvăn

Clopoţelul va suna mai vesel pentru elevii din Dulceşti: Şcoala, reabilitată şi dotată din bani europeni

Fonduri pentru infrastructura rutieră, la Băneasa

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • psd 07 Sep, 2012 16:40 verificati foarte bine.nicusor stie ceva