Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie pentru o iarnă liniştită

ro

07 Nov, 2008 00:41 668 Marime text

farul_ion_marin_sapaliga_03.jpgIon Marin: „Dacă vom reuşi să câştigăm toate partidele până la finalul turului, vom avea o iarnă liniştită, dacă nu, ajungem ca anul trecut“.

Fără victorie în ultimele şapte etape, Farul încearcă să rupă şirul ghinioanelor şi să vină cu trei puncte de la Piteşti, unde va întâlni pe FC Argeş, într-un meci contând pentru etapa a XIV-a a Ligii I.

Tehnicianul constănţenilor, Ion Marin, susţine că FC Argeş este o echipă care pune probleme în atac, însă speră ca elevii săi să profite de defensiva slabă a piteştenilor. „De la mijloc în faţă, Argeşul este o formaţie periculoasă, cu Tameş în formă bună. Au atacanţi foarte buni, jucători cu tehnicitate, fantezie şi sunt periculoşi în situaţii de unu la unu. Cred că au însă o problemă cu fundaşii centrali, am văzut că i-au tot schimbat în ultimele partide, sper să le punem probleme şi să înscriem“, a spus Ion Marin. Tehnicianul a mai adăugat faptul că s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate, în condiţiile în care orice punct este vital în următoarele meciuri. „E bun şi un punct, pentru că orice punct acumulat în aceste partide este foarte important. Dacă vom reuşi să câştigăm toate partidele până la finalul turului, vom avea o iarnă liniştită, dacă nu, ajungem ca anul trecut“, a afirmat Ion Marin. Farul se confruntă în continuare cu probleme de efectiv, având o listă lungă de jucători indisponibili. Astfel, pentru jocul cu FC Argeş, Ion Marin nu se poate baza pe serviciile lui Rusmir, Barbu, Şchiopu, Ben Teekloh, Gerlem, Vlas - accidentaţi, Chico - suspendat. Portarul Farului, George Curcă, îşi doreşte ca echipa sa să obţină cel puţin un punct din confruntarea cu FC Argeş, susţinând că echipa constănţeană nu mai trebuie să facă paşi greşiţi în următoarele partide. „Urmează o serie de meciuri în care nu avem voie să facem paşi greşiţi. Vom avea un meci dificil pentru că piteştenii au un joc bun, plăcut, de atac. Dar să nu îi ridicăm în slăvi prea mult, că până la urmă e vorba despre Argeş, nu e o forţă a campionatului. Vrem un punct măcar“, a declarat portarul „rechinilor“.

Gosic şi Mendy, cei mai periculoşi jucători

Antrenorul lui FC Argeş, Ionuţ Badea, a declarat că întâlnirea cu Farul va semăna, din punct de vedere al jocului, foarte mult cu cea din etapa trecută, cu Gloria Bistriţa, unde alb-violeţii au fost învinşi cu 2-0. „Vom avea o partidă dificilă, care nu va fi foarte mult diferită faţă de cea la Bistriţa. Farul este, de asemenea, într-o situaţie grea în clasament şi va veni să lupte şi să câştige meciul pentru că are mare nevoie de puncte. Sperăm să obţinem cele trei puncte. I-am urmărit pe constănţeni la joc, au o echipă bine pregătită fizic şi pot schimba oricând sistemul de joc“, a spus Badea. Tehnicianul consideră că sârbul Gosic şi senegalezul Mendy sunt cei mai periculoşi jucători din lotul constănţenilor, însă şi revenirea lui Curcă în poartă va conta mult în economia jocului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii