Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimele repetitii pentru CVM Tomis

ro

05 Nov, 2009 03:06 1179 Marime text
cvmtomis.jpgFormaţia constănţeană va disputa, la sfârşitul acestei săptămâni, două partide în campionat

La mai puţin de o lună distanţă de debutul în cupele europene, campioana României, Club Volei Municipal Tomis, va avea în această perioadă un program extrem de încărcat. După cele trei partide din Divizia A1, programate în decursul a numai cinci zile, formaţia pregătită de Stelio de Rocco va participa la un puternic turneu internaţional în Muntenegru.

Pentru a putea fi pregătiţi din punct de vedere fizic la acest turneu amical, dar şi pentru a scăpa de unele deplasări extrem de obositoare, constănţenii au fost nevoiţi să îşi reprogrameze meciul din cadrul etapei a VII-a, cu Unirea Dej, pentru duminică, imediat după ce vor disputa partida de pe terenul celor de la Remat Zalău. Altfel, Tomisul a jucat, ieri seară, la Braşov, partida din etapa a IV-a, împotriva echipei locale CVM. Iniţial, meciul a fost programat în Sala Sporturilor din Constanţa, dar oficialii Federaţiei Române de Volei şi-au dat acordul pentru ca cele două formaţii să facă o rocadă în program, astfel ca returul să se dispute la malul mării. Voleibaliştii antrenaţi de Stelio De Rocco şi Mircea Dudaş vor rămâne la Buşteni până vineri, când vor pleca spre Zalău, pentru jocul cu Remat. Aceştia sunt încrezători în forţa echipei de a obţine trei victorii după aceste partide, lucru reuşit deja de Tomis în acest sezon, în Cupa României, când constănţenii au câştigat trofeul după trei meciuri disputate în trei zile. Ulterior, campioana României va continua pregătirile la Constanţa, urmând ca, în perioada 19 - 21 noiembrie, să participe la un turneu amical care se va desfăşura în localitatea Budva din Muntenegru. Astfel, CVM Tomis va avea ocazia să îşi testeze potenţialul împotriva unor echipe obişnuite cu participarea în Liga Campionilor. Constănţenii vor juca împotriva formaţiei locale, Budvanska Rivijera Budva, cu italienii de la Sisley Treviso (câştigători de patru ori ai Cupei Campionilor, ultima cucerită în anul 2006) şi ruşii de la Dinamo Moscova.

Montpellier, doar locul 11 în campionat

Dacă Tomisul merge foarte bine în campionat, fiind neînvinsă după primele etape ale sezonului, viitoarea adversară a constănţenilor din Cupa CEV, Montpellier, are doar trei victorii în cele şase runde disputate până acum, ocupând doar locul 11 în prima ligă din Franţa, la nouă puncte distanţă de prima poziţie. În ultima etapă, disputată la sfârşitul săptămânii trecute, echipa la care evoluează şi fostul component al Tomisului, Laurenţiu Lică, a obţinut o victorie chinuită pe terenul formaţiei Beauvais, scor 3-2, după ce gazdele conduceau la un moment dat cu 2-1 la seturi. Până la partida cu Tomis, programată pe 2/3 decembrie, formaţia din Hexagon va mai juca patru partide în campionat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii