Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei victorii din patru meciuri

ro

09 Jun, 2009 01:58 859 Marime text

volei.jpgNaţionala masculină şi cea feminină de volei vor disputa următoarele meciuri la Sala Sporturilor din Constanţa, la sfârşitul săptămânii viitoare

Dacă fetele s-au impus fără probleme în cele două meciuri de la Constanţa, contra Marii Britanii, naţionala masculină de volei a României nu a reuşit să facă „dubla", fiind învinsă, duminică seară, de reprezentativa Germaniei. 

Elevii lui Stelian Moculescu nu au mai izbutit duminică să repete în al doilea meci jocul foarte bun din finalul primei partide de la Sala Sporturilor, când au revenit de la scorul de 2-1 la seturi. România şi Germania au oferit duminică seară un volei de calitate celor 200 de spectatori prezenţi în Sala Sporturilor. Setul inaugural a fost extrem de echilibrat, ambele echipe mergând cap la cap până spre final, când nemţii au profitat de unele greşeli de preluare a „tricolorilor" şi s-au impus cu 25-22. România a evoluat mult mai bine în cel de-al doilea parţial. Atacurile precise ale lui Florin Voinea şi Olteanu şi blocajul care a funcţionat aproape perfect a dus la câştigarea setului. Oaspeţii au dominat următorul parţial, distanţându-se la 13 - 10 în debutul său. Formaţia noastră nu a reuşit să se apropie decisiv pe tabelă şi Germania prelua din nou conducerea la seturi, după ce l-au adjudecat pe al treilea, cu 25 - 19. Setul patru a fost unul echilibrat, gazdele reuşind abia pe finalul acestuia să se desprindă la două puncte, scor 21 - 19 şi meciul părea să intre din nou în decisiv. Germania însă a bifat cinci puncte consecutive, reuşind până la urmă să-şi adjudece parţialul la limită, scor 25 - 23. Astfel, România obţine o singură victorie la debutul în Liga Europeană, urmând ca, la sfârşitul acestei săptămâni, să dispute următoarele două partide ale competiţiei în deplasare, cu reprezentativa Greciei. Dacă băieţii au avut parte de două jocuri extrem de disputate, naţională feminină nu a avut probleme în partidele contra Marii Britanii. După ce, sâmbătă, elevele lui Bogdan Paul s-au impus în trei seturi, „tricolorele" au învins şi în meciul doi cu scor 3-0 (25-12, 25-23, 25-22) şi păstrează şanse mari pentru calificarea la turneul Final Four. Cu Ioana Pristavu şi căpitanul Claudia Gavrilescu în sextetul de bază, formaţia noastră şi-a adjudecat rapid primul set, cu scorul de 21-12. Britanicele au mai ţinut ritmul în următoarele două, chiar conducând pe tabelă în parţialul al treilea (15-12 şi 19-15), jucătoarele noastre reuşind de fiecare dată să revină şi să se impună din nou într-un număr minim de seturi. „Fetele mele au fost în aceste meciuri mai puternice decât adversarele noastre. Jocul bun al echipei mă face să cred într-un viitor strălucit pentru naţionala de volei", a declarat, după partida de duminică, antrenorul României, Bogdan Paul. Cele două reprezentative se vor întâlni din nou la sfârşitul acestei săptămâni, la Edinburgh.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii