Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 11 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sistemul competiţional nu vine în sprijinul echipelor de eşalon inferior Farul ameninţă că schimbă foaia în Cupa României (galerie foto)

ro

04 Oct, 2012 01:00 1361 Marime text
Fotbal_-_fotbal_1.jpgAntrenorul echipei constănţene s-a arătat nemulţumit de modul în care se desfăşoară întrecerea KO şi chiar campionatul

FC Farul şi-ar fi dorit să joace la Constanţa meciul de Cupă cu echipa de Liga 1, însă sistemul stabilit de Federaţia Română de Fotbal i-a trimis pe „marinari" la Braşov, în fieful prim-divizionarei. Farul a trebuit să efectueze deplasări lungi între meciuri, ceea ce a adus cheltuieli în plus, oboseală în rândul jucătorilor şi perturbarea programului de pregătire.

„Noi, Farul, am respectat Cupa mai mult decât ne-a respectat ea pe noi. În această competiţie, ar trebui ca echipele de eşalon inferior să fie privite altfel, pentru a avea o şansă în plus ori pentru a câştiga ceva. Altfel, data viitoare e posibil să tratăm prima etapă din Cupă astfel încât să nu accedem mai departe, pentru a nu mai face cheltuieli degeaba. Campionatul? E nicicum, ca-n România. Jucăm, stăm, jucăm, stăm. În tur, avem doar cinci meciuri acasă. Mai bine împărţeau ţara în patru şi jucam pe criterii geografice", a punctat Alin Artimon.

Sâmbătă, meci cu Rapid CFR

După o pauză de o săptămână, FC Farul joacă din nou în Liga a 2-a, întâlnind sâmbătă, în deplasare, de la ora 11, Rapid CFR Suceava, în etapa a şasea a Ligii a II-a, seria I.

Cele două echipe sunt vecine de clasament (Farul - pe locul opt, Rapid - pe şapte), ambele cu câte trei puncte, astfel că antrenorul Farului, Alin Artimon, se aşteaptă la un joc dificil.

„Avem o deplasare foarte lungă, cum am tot parcurs în ultimul timp. Adversara noastră este agresivă pe teren propriu şi aleargă mult. O formaţie de elan, de tonus, joacă direct pe poartă şi aduce mingea repede la finalizare. Au şi câţiva jucători experimentaţi, precum Bălan, Negru sau Semeghin, astfel că ne aşteaptă o partidă extrem de grea. Trebuie să găsim însă antidotul la jocul Rapidului, pentru a nu pierde. Dacă vom evolua precum în Cupa României, la Braşov, sunt şanse să încheiem meciul cu cel puţin un punct. Însă dacă ne vom prezenta ca la Botoşani, vom avea probleme", a arătat Artimon.

Cine lipseşte la Suceava

FC Farul nu va putea folosi, în mod sigur, doi jucători la meciul de sâmbătă. Este vorba de mijlocaşul Petre Ivanovici (accidentat) şi de fundaşul Valentin Sandu (suspendat). În cazul altor trei jucători, Marius Matei, Ionuţ Olteanu şi Ferdi Ghenciu, verdictul urma să se dea după antrenamentul de ieri. Fotbaliştii, care vin după accidentări, au reînceput pregătirea normală, iar staff-ul medical aştepta să vadă cum se prezintă, dacă pot fi recuperaţi.

„E o atmosferă bună în lot. Avem încredere că putem bate la Suceava. Ar fi momentul să obţinem primul succes pe teren străin. Nu contează cum vom juca, numai să câştigăm", a spus mijlocaşul Sergiu Popescu.

„În fiecare meci, noi dăm tot ce avem mai bun pentru a învinge. Chiar dacă ne va fi foarte greu la Suceava, încercăm să câştigăm", a arătat şi atacantul Ovidiu Stoianof.

Fotbal.jpg

„Mergem în direcţia cea bună"

Tehnicianul Alin Artimon a remarcat că, după un început de sezon foarte greu sub aspectul adversarilor întâlniţi, „marinarii" au în continuare un program mai accesibil, astfel că ar trebui să înceapă să adune puncte etapă de etapă.

„Din şapte meciuri, cinci au fost în deplasare, iar în patru am întâlnit fruntaşe ale clasamentului. În plus, am jucat şi cu o echipă de Liga I, FC Braşov, în Cupă. Cu excepţia meciului de la Botoşani, eu sunt mulţumit de evoluţia echipei. Începe să se vadă ce lucrăm. Mergem în direcţia cea bună. Nu mă interesează pe ce loc ne vom clasa la finalul turului, pentru că ierarhia se va întoarce în retur, când avem multe meciuri acasă. Vreau să jucăm cel puţin ca la Braşov, când am avut şase ocazii importante", a mai spus Artimon.

Din aceasta sectiune mai puteti citi:

HCM nu a putut produce surpriza în meciul cu Veszprem
"Cu ajutorul publicului, putem învinge Petrolul"
Golul constănţeanului Răzvan Marin nu a fost de ajuns pentru victoria României
Pandurii îşi pot lua revanşa în faţa lui Dinamo în Cupă
Carsium Hârşova a făcut contestaţie la meciul cu Recolta Nicolae Bălcescu
Florin Răducioiu îl antrenează pe Hagi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii