Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sirenele" incep lupta decisiva pentru titlu

ro

22 Apr, 2010 03:28 1191 Marime text
csv2004tomis.jpgFormaţia constănţeană trebuie să învingă în toate cele trei meciuri pentru a mai spera la primul titlu de campioană din istorie

CS Volei 2004 Tomis va debuta mâine în ultimul turneu play-off pentru locurile 1-4, care va avea loc la sala Extreme din Bucureşti, urmând să întâlnească în primul meci echipa organizatoare, Dinamo.

Deşi îi va fi aproape imposibil să o mai ajungă pe Metal Galaţi în fruntea clasamentului, situaţia se poate schimba radical în urma jocurilor din turneul de la Bucureşti. Formaţia de pe litoral se află în acest moment pe locul secund, la două puncte distanţă de campioana en-titre, care are prima şansă la câştigarea campionatului. Singura condiţie prin care echipa pregătită de Constantin Alexe ar reuşi să obţină primul titlu din istorie este să câştige toate cele trei partide, iar Metal Galaţi să piardă în faţa dinamovistelor, care, de asemenea, sunt în cărţi pentru câştigarea campionatului. Astfel, pentru CSV 2004 Tomis primul meci cu Dinamo este decisiv, echipa care va pierde urmând să lupte doar pentru titlul de vicecampioană. „În turneul de la Bucureşti vom juca fiecare meci la victorie. Atâta timp cât calculul matematic va spune că avem şanse la titlu, noi ne vom juca şansa până la capăt şi vom crede în ea. Cred că mai multă dorinţă şi concentrare au arătat jucătoarele mele în meciul cu Dinamo. Plus că bucureştencele nu şi-au revenit după meciul pierdut cu Metal. Consider că avem forţa să trecem peste Metal Galaţi şi Dinamo, rămân la ideea că Tomis are cel mai valoros lot. Mergem în continuare către titlu", a declarat tehnicianul formaţiei constănţene, Constantin Alexe.

Metal Galaţi, aproape de al patrulea titlu

Spre deosebire de CSV 2004 Tomis şi Dinamo, echipa pregătită de Zoran Terzic poate deveni pentru a patra oară campioană naţională dacă se impune în unul dintre ultimele trei meciuri ale sezonului. În urma succeselor de la Galaţi, echipa de la Dunăre a luat un avans de două puncte în fruntea ierarhiei competiţiei, fiind ameninţate însă în continuare de CSV 2004 Tomis şi Dinamo. Prima a reuşit, la Galaţi, să învingă formaţia bucureşteană şi astfel să treacă pe locul secund al ie­rarhiei grupei valorice 1-4. Echipa constănţeană are şi avantajul setaverajului, care ar putea fi criteriul decisiv de departajare la finalul competiţiei. În ceea ce priveşte disputele directe, până acum, CSU are un avantaj moral faţă de echipa de pe litoral, scorul până acum fiind de 2-1 în favoarea gălăţencelor. Programul meciurilor la turneul de la Bucureşti este următorul: vineri - CSU Metal Galaţi - Ştiinţa Bacău (ora 15.00) şi Dinamo Bucureşti - CSV 2004 Tomis (ora 18.00), sâmbătă - CSV 2004 Tomis - CSU Metal Galaţi (ora 15.00) şi Dinamo Bucureşti - Ştiinţa Bacău (ora 18.00), duminică - CSV 2004 Tomis - Ştiinţa Bacău (ora 15.00) şi Dinamo Bucureşti - CSU Metal Galaţi (ora 18.00).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii