Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Respira aer de Liga I

ro

22 Apr, 2008 00:00 900 Marime text
1208811235.jpg

Ion Marin: "Gerlem a fost cel mai bun jucator al nostru, a avut pofta de joc si, daca va continua in acest ritm, va ajunge un mare fotbalist"

Farul a facut un pas imens spre inca un an in primul esalon, dupa ce a invins, in deplasare, o contracandidata la retrogradare, Dacia Mioveni. Formatia constanteana s-a impus la finalul unui meci dramatic, cu scorul de 3-2 (2-1). Partida de la Mioveni a inceput cum nu se putea mai prost pentru rechini, care s-au vazut condusi inca din minutul 2, cand Robert Neagoe a deschis scorul pentru echipa antrenata de Sorin Cartu. Bucuria argesenilor nu a durat mult, pentru ca, in numai 10 minute, Marius Nae si Gosic si-au adus echipa in avantaj, ambii inscriind din pasele brazilianului Gerlem. Dupa pauza, argesenii au restabilit egalitatea dupa o greseala in lant a defensivei constantenilor, prin Cristi Bratu (59), iar un minut dupa aceea, oaspetii au ramas in inferioritate, in urma eliminarii lui Patrascu. Desi parea ca formatia pregatita de Sorin Cartu are sanse sa obtina victoria, mai ales dupa eliminarea lui Patrascu, Farul a dat lovitura, prin acelasi Gerlem. In inferioritate numerica, echipa lui Ion Marin s-a retras in aparare, insa formatia din Mioveni nu a mai reusit sa puna in mare pericol poarta aparata de George Curca, chiar daca, in ultimul minut de joc, rechinii au jucat in noua oameni, Voiculet fiind si el eliminat in ultimul minut de joc. La final, Farul obtine a treia victorie consecutiva in campionat si incepe sa respire aer de Liga I, distantandu-se la patru puncte de locurile retrogradabile.

Victorie cu emotii

Antrenorul Farului, Ion Marin, a declarat, dupa meci, ca aceasta victorie a pecetluit soarta Daciei Mioveni. "Victoria a fost obtinuta cu emotii, deoarece jucatorii mei au raspuns provocarilor si am avut doi eliminati. Am dat dovada de maturitate pe final. E foarte bine ca am reusit sa obtinem victoria in fata unei contracandidate la evitarea retrogradarii. Dupa parerea mea, cred ca UTA si Dacia Mioveni sunt ca si retrogradate, tinand cont ca vor avea un program foarte greu in acest final, in schimb nu stiu ce sa spun de Ceahlaul, pentru ca a reusit sa isi revina in ultimele meciuri", a precizat "Sapaliga". Tehnicianul constantean l-a laudat pe Gerlem, care a avut doua pase decisive si un gol. "Gerlem a fost cel mai bun jucator al nostru, a avut pofta de joc si, daca va continua in acest ritm, va ajunge un mare fotbalist", a spus Marin despre atacantul in varsta de 23 de ani. In ultimele patru etape ale acestei editii de campionat, Farul va mai intalni, miercuri, pe Gloria Bistrita, acasa; pe Universitatea Cluj, pe 26 aprilie, in deplasare; Otelul Galati, pe 4 mai, acasa, iar in ultima etapa va juca alaturi de Poli Timisoara, pe 7 mai, in deplasare.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii