Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remiză amicală între FC Farul şi Săgeata

ro

04 Aug, 2011 00:00 1607 Marime text
farulsageata.jpgCu mai puţin de trei săptămâni înainte de reluarea noului sezon al Ligii a II-a, două din cele patru echipe ale judeţului care evoluează în eşalonul secund s-au întâlnit ieri într-un amical, la Constanţa.

Disputat pe terenul Voinţa din cadrul complexului sportiv Badea Cârţan, meciul de verificare dintre FC Farul şi Săgeata Năvodari s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, după două reprize de câte 60 de minute.

Cei doi tehnicieni, Marian Pană şi Constatin Gache, au rulat în acest joc întreg lotul avut la dispoziţie pentru a-şi creiona grupul de jucători cu care va ataca startul sezonului. Farul a avut prima ocazie a meciului prin noua achiziţie, Patulea, şutul acestuia din careu nimerind doar plasa laterală. Cei care au deschis scorul au fost elevii lui Constantin Gache, în minutul 23. Vezan execută foarte bine un corner de pe partea dreaptă şi fostul stelist, Dorel Zaharia trimite imparabil cu capul învingându-l pe Cernea. „Marinarii" reiau atacurile şi Niţescu este foarte aproape să-l surprindă pe Olteanu cu un şut-centrare din lovitură liberă, mingea trecând puţin peste poartă. Gheorghea Badea îl încearcă şi el pe goalkeeper-ul năvodărenilor cu un şut de la marginea careului de 16 metri, însă Olteanu respinge. Constănţenii continuă să preseze poarta Săgeţii şi în a doua parte a meciului, în căutarea golului egalizator. Acest vine până la urmă în minutul 105, când Badea execută bine un penalty, după o fază în care banca năvodărenilor a protestat vehement la decizia arbitrului de a dicta 11 metri. După alte zece minute, Farul mai înscrie o dată, prin Paraschiv. Mijlocaşul „marinarilor" a pătruns în careu şi l-a învins pe Gordin cu un şut puternic. Replica năvodărenilor nu a întârziat să apară şi, cu câteva minute înainte de fluierul final, Săgeata restabileşte egalitatea prin Decebal Gheară, care înscrie cu o lovitură de cap, după un corner executat de Şamata.

Pană: „Suntem pe drumul cel bun"

După meci, antrenorul Farului, Marian Pană, s-a declarat mulţumit de evoluţia jucătorilor săi în acest meci. „Ne-am atins obiectivul cu acest joc. Am văzut, cu această ocazie, şi potenţialul echipei în ansamblu şi suntem din ce în ce mai compacţi şi putem să alergăm din ce în ce mai mult. Ca o concluzie generală: suntem pe drumul cel bun. Astăzi (n.r. ieri) voi trage linie şi de mâine vreau să rămân doar cu jucătorii pe care mă bazez în acest moment. Nu vreau să mă impresioneze niciun jucător, vreau să formez o echipă care să se lupte, aşa cum au încercat astăzi. Săgeata este o echipă foarte bună. S-a văzut că au relaţii de joc bune şi mă bucur că am reuşit să facem faţă", a declarat după meci, tehnicianul constănţenilor. În schimb, Constantin Gache a precizat, după partida de ieri, că ar mai fi nevoie de întăriri la echipă. „Nu pot să fiu mulţumit după acest meci. A fost însă un test util, unul chiar foarte concludent. Suntem încă în perioada de pregătire şi încă suntem în căutări şi la sistemul de joc şi la relaţiile de joc. Se pare însă că avem mare nevoie de întăriri. Vor mai pleca jucători, vor mai veni, lista este deschisă", a spus Gache.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii