Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regula „setului de aur“ îi avantajează pe austrieci

ro

10 Nov, 2008 22:30 765 Marime text

tomis_volei.jpgO dată cu modificarea regulii, campioana României este nevoită să câştige cel puţin două seturi la Innsbruck pentru a spera la calificarea în optimi

Lotul formaţiei Club Volei Municipal Tomis a plecat, ieri dimineaţă, spre Austria, pentru meciul retur cu Hypo Tirol Innsbruck, din cadrul „şaisprezecimilor“ de finală ale Cupei CEV. În tur, Tomis s-a impus cu scorul de 3-2.

Până la disputarea meciului, echipa antrenată de Stelio De Rocco va efectua două antrenamente în USI Halle din Innsbruck - unul în această după-amiază şi altul mâine dimineaţă, când se vor acomoda cu sala care va găzdui returul. După un meci de infarct în manşa tur de la Constanţa, când Tomis a revenit de la 0-2 la seturi, voleibaliştii campioanei României vor avea o misiune dificilă pe terenul austriecilor, Began şi compania fiind obligaţi să câştige cel puţin două seturi pentru a spera la calificarea în optimile de finală. În partida tur de la Sala Sporturilor, Hypo Tirol părea învingătoare, după ce câştigase primele două parţiale. Împinşi din spate de cei aproximativ 2.000 de spectatori, voleibaliştii constănţeni au redus din diferenţă, după ce s-au impus în setul trei, cu scorul de 25-18. În al patrulea parţial, oaspeţii irosesc două mingi şi Tomis reuşeşte să ducă partida în setul decisiv, pe care trupa lui Stelio de Rocco îl adjudecă şi câştigă meciul, după două ore şi jumătate de joc efectiv. Căpitanul formaţiei constănţene, Radu Began, este de părere că, în ciuda victoriei din manşa tur, austriecii au prima şansă de calificare. „Cei din Innsbruck au dovedit că sunt o echipă mare, au venit aici să câştige, nu să facă act de prezenţă. Acum au prima şansă la calificare, au câştigat două seturi, dar noi am demonstrat că un meci se termină abia după ultimul fluier al arbitrului. Oricare dintre echipe poate să meargă mai departe“, a declarat Began. De cealaltă parte, singurul jucător român din echipa Hypo Tirol Innsbruck, Daniel Găvan, susţine că echipa sa va fi avantajată în meciul de miercuri de schimbarea „regulii setului de aur“. Aceasta va intra în vigoare în acest sezon doar în cazul egalităţii la seturi. De aceeaşi părere este şi preşedintele Tomisului, Sorin Strutinski. „Din păcate, regulile noi cu setul de aur sunt împotriva noastră, pentru că am pierdut două seturi acasă. Austriecii pornesc cu prima şansă, dar au o presiune mare pe ei, pentru că returul pleacă de la 3-2 pentru noi“, a spus oficialul campioanei României. Meciul dintre Hypo Tirol Innsbruck şi CVM Tomis va avea loc miercuri, de la ora 21.15. În cadrul aceleiaşi competiţii, VCM Piatra Neamţ va disputa în aceeaşi zi manşa retur împotriva sârbilor de la Radnicki Kombank Kragujevac. În partida tur de la Piatra Neamţ, echipa din Serbia s-a impus cu scorul 3-2.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii