Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul în linie dreaptă pentru Superligă

ro

22 Mar, 2011 02:35 1179 Marime text
rcjfarul.jpgConstănţenii vor aborda noua ediţie de campionat cu un lot complet schimbat, după ce formaţia de pe litoral a transferat în această perioadă nu mai puţin de 12 jucători

Rugby Club Judeţean Farul va evolua în prima etapă a Superligii în deplasare, contra formaţiei RCM Timişoara, meci programat să se dispute duminică, de la ora 11.00.

Cu un lot complet nou faţă de sezonul precedent, după ce nu mai puţin de 12 jucători au fost transferaţi în această iarnă la Constanţa, formaţia pregătită începând cu acest sezon cu Cristian Brănescu va debuta la sfârşitul acestei săptămâni în primul sezon al Superligii la rugby. Constănţenii nu vor avea o misiune uşoară în prima etapă. Prin transferurile reuşite în această perioadă şi prin rezultatele surprinzătoare din meciurile amicale, timişorenii s-au înscris deja printre aspiranţii la un loc între primele echipe ale campionatului. În schimb, oficialii constănţeni speră ca în acest sezon echipa să rupă ghinionul din ultimele ediţii de campionat şi să se lupte pentru primul titlu de campioană, după o pauză de 14 ani. Pentru a reuşi acest lucru, gruparea de pe litoral a reuşit să păstreze jucătorii care au confirmat în sezonul trecut şi a căutat să aducă jucători puternici şi de perspectivă pe posturile deficitare.

„Ştim că va fi greu, însă nu imposibil. Am făcut eforturi mari în această iarnă pentru a ne întări şi cred că, în momentul de faţă, avem unul din cele mai competitive loturi dintre România", a declarat directorul sportiv al RCJ Farul, Aurelian Arghir. Lotul echipei constănţene pentru noul sezon este următorul: Zapan, Turashvili, Bejan, Ionescu, Sasu, Graur, Boar, Strutinsky, Vâlcu, Munteanu, Mitu, Carpo, Ivan, Filip, Bezuşcu, Nicolae, McGrath, Gheară, Pârvu, Carpenter, M. Dumitru, Ilie, Jantjies, Apostol, Puişoru şi Tinca. Nu mai fac parte din lot Arhip şi Tavana, care, deşi sunt încă sub contract cu Farul, nu s-au mai prezentat la echipă. Celelalte meciuri din cadrul primei runde a Superligii se vor disputa sâmbătă: CSM Bucureşti - Steaua Bucureşti (stadion FRR, ora 16.00), CSU AV Arad - Dinamo Bucureşti (stadion Sânicolau Mic) şi CS U Cluj - Ştiinţa Baia Mare (stadion I. Haţieganu).

Format nou

Noua ediţie de campionat se va desfăşura sub un format nou. În Superligă, participă echipele clasate pe locurile 1-8 ale ediţiei precedente. După disputarea celor 14 etape din sezonul regulat, primele patru echipe merg în semifinale, unde se va juca un singur meci pe terenul formaţiei mai bine clasate (locurile 1 cu 4 şi 2 cu 3). Învingătoarele merg în finala mare, pierzătoarele în finala mică. Tot după sezonul regulat, ultimele patru clasate merg în play-out pentru a evita retrogradarea. Se vor juca semifinale (locurile 5 cu 8 şi 6 cu 7), un singur meci pe terenul formaţiei mai bine clasate, apoi finale. Evident, după semifinale se vor şti cele două echipe care retrogradează.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii