Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul, cu tinerii si in finala

ro

28 Oct, 2009 02:13 1178 Marime text
rugby.jpgVor lipsi din finala Cupei piese de bază ale echipei, precum georgienii Samkharadze, Natriashvili şi Koshitashvili sau neozeelandezii Aoina şi Makapelu

După ratarea titlului în acest an, singura speranţă de a salva un sezon ratat pentru RCJ Farul este Cupa României. Finala este programată să se dispute sâmbătă, 31 octombrie, pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală.

Rugby Club Judeţean Farul încearcă, la sfârşitul acestei săptămâni, să cucerească ultimul trofeu al sezonului. Constănţenii vor disputa, pe stadionul Arcul de Triumf, finala Cupei României, ultima competiţie internă a acestui sezon, împotriva echipei Steaua Bucureşti. Formaţia pregătită de Bruce Hodder s-a calificat în ultimul act al întrecerii, după ce s-a impus fără probleme în faţa Universităţii Cluj, cu scorul de 29-3. La fel ca în finalul acestei ediţii de campionat, când a ratat podiumul Diviziei Naţionale, Farul se confruntă, înainte de finala Cupei, cu probleme serioase de lot. Astfel, vor lipsi în continuare georgienii Samkharadze, Natriashvili şi Koshitashvili, unii dintre cei mai buni jucători ai echipei de pe litoral. Cei trei au fost suspendaţi câte şase săptămâni şi amendaţi, fiecare, cu cinci sute de lei, după scandalul iscat la finalul semifinalei cu Baia Mare, pierdută la un singur punct diferenţă. Atunci, rugbiştii Farului au avut ceva de împărţit cu publicul şi arbitrul meciului. În plus, tehnicianul echipei constănţene nu va putea conta pe neozeelandezii Makapelu şi Aoina. Primul a încheiat sezonul tot la meciul din semifinala Diviziei Naţionale, când a suferit o accidentare care îl va ţine departe de terenul de rugby vreme de şase luni, iar Ben Aoina este în continuare nerefăcut după o accidentare mai veche. Astfel, garnitura de bază pe care o va trimite în teren Bruce Hodder în finala cu Steaua va fi completată, din nou, de jucători tineri, precum Sasu, Apostol, Mototolea, Pârvu sau Filip, aşa cum s-a procedat şi în jocul de la Braşov, împotriva Clujului. Se anunţă astfel o finală extrem de disputată, ambele echipe dorind să salveze un sezon ratat prin cucerirea ultimului trofeu pus în joc.

Protest împotriva violenţei

Rugbiştii de pe litoral vor continua şi în finală protestul început în semifinala cu Universitatea Cluj. Aceştia au jucat purtând banderole negre pe mână. Nu a fost vorba de vreun protest din cauza restanţelor financiare, cum s-a speculat iniţial, ci de un protest la adresa violenţei din sportul cu balonul oval. Sezonul 2008 - 2009 al întrecerii interne a fost marcat de cele mai negre momente ale rugbiului românesc din ultima perioadă. Totul a început cu celebra bătaie dintre jucătorii constănţeni şi rivalii de la Dinamo, a continuat cu incidente similare la un meci amical al naţionalei de tineret contra Georgiei şi s-a încheiat, recent, cu o altă bătaie între jucători la meciul dintre Arad şi Timişoara. Toate aceste evenimente au devenit în scurt timp celebre în întreaga lume.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii