Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RC Farul lupta pentru supravietuire

ro

16 Sep, 2004 00:00 721 Marime text

Meciuri "grele" in Divizia Nationala

Formatia constanteana va juca sambata in deplasare la Baia Mare, intr-un meci pe care elevii lui Pllotschi nu trebuie sa il piarda * Farul ocupa in prezent pozitia a sasea in clasament, cu 5 puncte (o victorie si doua infrangeri) * Comisia de Disciplina din cadrul FRR va judeca incidentele petrecute saptamana trecuta la meciurile Contor Zenner Arad - Farul si Callatis - Sportul (Divizia A)

Altadata o prezenta obisnuita pe podiumul primului esalon, echipa de pe litoral are, pentru prima data dupa foarte multi ani, un obiectiv mai putin obisnuit, si anume evitarea retrogradarii. Clubul constantean de rugby a trecut anul acesta printr-o grava criza financiara, la un moment dat punandu-se chiar problema desfiintarii sale. Treptat, RC Farul si-a revenit, dar se afla inca in "convalescenta", pana la recuperarea completa fiind, se pare, drum lung. Cu un lot format mai ales din jucatori tineri si fara experienta in Divizia Nationala, RC Farul incearca sa reziste pe prima scena rugbystica a tarii. Din actuala editie de campionat au trecut deja trei etape si echipa antrenata de Adrian Pllotschi ocupa pozitia a sasea in clasament, cu 5 puncte (o victorie si doua infrangeri). Constantenii au debutat cu stangul, pierzand la Suceava, dar au evitat drumul spre subsolul clasamentului, invingand in a doua etapa, pe teren propriu, pe Stiinta Petrosani. Sambata trecuta, RC Farul a pierdut din nou, in deplasare la Contor Zenner Arad, si se pregateste pentru un nou meci in deplasare. Sambata dimineata, cu incepere de la ora 11.00, Maciac, Baraulea, Gheara si compania vor juca in deplasare, cu CSM Baia Mare. Baimarenii au inceput bine competitia, avand in prezent 9 puncte (doua victorii si o infrangere) si ocupand locul cinci in clasament. Partida se anunta asadar una deosebit de grea, rugbystii nostri avand nevoie disperata de un rezultat bun. Chiar daca pierde la Baia Mare, Farul trebuie sa o faca la o diferenta mai mica de sapte puncte si fara sa primeasca mai mult de patru eseuri. In acest fel, ea poate primi un punct bonus, care ar ajuta-o sa se mentina in primele sase formatii din clasament. Meciul de sambata va fi condus la centru de Radu Petrescu, ajutat de arbitrii de margine Aurel Spiridon si Claudiu Clapon. Tot sambata, in cadrul etapei a patra a Diviziei Nationale de rugby se mai disputa urmatoarele intalniri: Dinamo Bucuresti - CSM Suceava, Steaua - Stiinta Petrosani, Universitatea Cluj - Contor Zenner Arad si Rulmentul Barlad - Minerul Lupeni. Toate aceste partide vor incepe la ora 10.00. In prezent, podiumul intrecerii este ocupat de Steaua (15 p), Dinamo (14 p) si Universitatea Cluj (10 p). Urmeaza Contor Zenner Arad (9 p), CSM Baia Mare (9 p), RC Farul (5 p) si Stiinta Petrosani (4 p). Pe ultimele doua locuri in clasament se afla Rulmentul Barlad (1 p) si Minerul Lupeni (0 p), singurele formatii care pana acum nu au inregistrat nici o victorie.

Incidente la ordinea zilei

Desi meciurile oficiale din cadrul Diviziei Nationale si a Diviziei A au inceput de putin timp, Comisia de Disciplina din cadrul Federatiei Romane de Rugby a avut foarte mult de lucru, in primele trei etape inregistrandu-se numeroase incidente. Zilele acestea, comisia se va reuni din nou pentru a judeca evenimentele petrecute sambata trecuta in trei meciuri. Astfel, in partida Contor Zenner Arad - RC Farul 55-3 (Divizia A), un jucator al gazdelor a primit cartonasul rosu dupa ce si-a calcat - se pare, intentionat - un adversar. Aradenii contesta decizia luata in minutul 35, considerand ca decizia eliminarii jucatorului a fost una eronata. Un alt eveniment deosebit in care a fost implicata o echipa dobrogeana s-a inregistrat in meciul de Divizie A dintre Callatis Mangalia si Sportul Studentesc, incheiat cu scorul de 54-14 in favoarea oaspetilor. In a doua repriza, jucatorul Sorin Oncescu, de la Callatis, a primit al doilea cartonas galben si a fost eliminat. Decizia arbitrului a declansat proteste vehemente din partea delegatului gazdelor, Cristi Radulescu. Acesta este acuzat ca a adresat injurii la adresa arbitrilor si a incitat spectatorii. Cele doua cazuri vor fi judecate, iar in urma analizei Comisia de Disciplina va decide ce anume masuri se vor lua.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii