Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 29 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pas important pentru Săgeata în lupta pentru promovare

ro

10 Apr, 2011 21:30 1609 Marime text
sageata.jpgAurel Şunda: „Ne-am distanţat la patru puncte de Concordia şi sper să menţinem acest avantaj până la finalul campionatului"

Divizionara secundă Săgeata Năvodari a făcut un pas important în lupta pentru o eventuală promovare în primul eşalon fotbalistic, după ce a câştigat întâlnirea de sâmbătă de pe teren propriu cu Steaua II Bucureşti, meci contând pentru etapa a XXII-a din Liga a II-a.

Formaţia pregătită de Aurel Şunda a profitat de pasul greşit făcut la Buzău de principala urmăritoare din campionat, Concordia Chiajna, şi s-a impus în faţa steliştilor cu scorul de 3-2. Năvodărenii au dominat de la un capăt la altul prima repriză a partidei, lucru care s-a văzut şi pe tabela de marcaj. Astfel, încă din minutul 25, Săgeata conducea cu 3-0, prin golurile celor doi atacanţi ai echipei, Sorin Chiţu şi Jianu. Primul a reuşit să deschidă scorul după doar şase minute, învingându-l pe portarul Măcelaru cu un voleu la colţul lung, după o centrare a lui Mircea Gheorghe. Cel mai bun marcator al eşalonului secund nu s-a oprit aici şi a majorat avantajul gazdelor după alte şase minute. Florin Popa prelungeşte mingea cu capul după un corner executat de Vlad de pe partea dreaptă şi Chiţu îndeplineşte o simplă formalitate împingând mingea în poartă din doi metri. Săgeata rămâne la timonă şi după marcarea celui de-al doilea gol, iar în minutul 25, elevii lui Aurel Şunda reuşesc să înscrie din nou. Celălalt jucător din atacul năvodărenilor, Jianu, îl învinge pe Măcelaru cu un şut din interiorul careului, ducând scorul la 3-0. În minutul 41, bucureştenii reuşesc să reducă din diferenţă prin fundaşul Faye Diop, stabilind şi scorul la pauză. Oaspeţii ies la atac în repriza secundă şi atacantul Vlad Rusu relansează partida în minutul '70, după ce reuşeşte o execuţie identică cu cea a lui Chiţu din prima parte, învingându-l pe portarul Olteanu. Până la final, Chiţu a avut şansa golului trei din acest meci, însă trimite peste poartă din opt metri. Săgeata obţine astfel cele trei puncte şi îşi consolidează poziţia secundă în clasament, distanţându-se la patru puncte de Concordia Chiajna, care a remizat pe terenul Gloriei Buzău, scor 2-2. Antrenorul Aurel Şunda a început partida de sâmbătă cu următorul 11: Olteanu - Vlad, Florin Popa, Goşa, Bold - Boroşteanu (min. 68 - Şicu), Dâlbea, Vezan (min. 83 - Ciprian Dinu), Mircea Gheorghe (min. 90 - Gheară) - Jianu, Sorin Chiţu. „Am început foarte bine jocul. Am înscris trei goluri, însă după o greşeală colectivă am primit un gol spre finalul primei reprize. În a doua parte au mai înscris o dată, relansând partida. Am mai ratat câteva ocazii bune, însă nu putem să condamnăm atacanţii, pentru că atât Chiţu, cât şi Jianu şi-au făcut datoria în acest meci. Totul este bine când se termină cu bine. Ne-am distanţat la patru puncte de Concordia şi sper să menţinem acest avantaj până la finalul campionatului", a declarat după meci, antrenorul năvodărenilor. Următorul meci al formaţiei de pe litoral se va disputa sâmbătă, pe terenul celor de la Delta Tulcea (locul 6, cu 30 puncte).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii