Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" debusolaţi FC Farul, eşec usturător în faţa Ceahlăului

ro

21 Mar, 2011 02:54 1393 Marime text
farul.jpgFormaţia de pe litoral se menţine pe locul 7 în clasamentul Seriei I, cu 24 de puncte

FC Farul a fost învinsă sâmbătă, la Constanţa, de liderul Seriei I, Ceahlăul Piatra Neamţ, cu scorul de 5-1, într-o partidă contând pentru etapa a XVIII-a a Ligii a II-a, înregistrând astfel primul eşec pe teren propriu în acest sezon.

Optimişti înainte de marea confruntare contra singurei echipe neînvinse din eşalonul secund, „marinarii" nu au mişcat în front contra nemţenilor, suferind cea mai severă înfrângere din acest sezon. Fără veteranul Ion Barbu, accidentat, constănţenii au primit primul gol după doar două minute de joc după o gravă greşeală a portarului Răuţă. Acesta a scăpat mingea în poartă după o lovitură liberă executată de Vădrariu. Nemţenii au continuat asalturile la poarta Farului, iar în minutul 17 au majorat avantajul de pe tabelă prin Viţelaru. Fundaşul Ceahlăului a înscris cu capul după un corner de pe partea dreaptă executat de Vădrariu. Câteva minute mai târziu, defensiva formaţiei constănţene mai primeşte o lovitură, Vajou fiind nevoit să părăsească terenul din cauza unei accidentări. Efectele acestei schimbări nu au întârziat să apară, oaspeţii reuşind la faza imediat următoare să ducă scorul la 3-0, prin Constantinescu. Jucătorul nemţean l-a învins pe Răuţă din şase metri, la o fază în care apărarea Farului nu a avut nicio reacţie. Scorul pauzei a fost stabilit în minutele de prelungire, acelaşi Constantinescu înscriind cu un lob peste goalkeeper-ul constănţenilor. Elevii lui Gheorghe Butoiu încep mult mai hotărâţi partea a doua a meciului şi au prima ocazie importantă chiar în debutul actului secund prin Liviu Ştefan, căpitanul Farului nimerind stâlpul porţii apărate de Villadsen, după o lovitură liberă. Acelaşi Liviu Ştefan îl mai încearcă o dată pe portarul danez cu un şut de la 30 de metri, pentru ca, în minutul 64, „marinarii" să reuşească să înscrie golul de onoare prin Husein. Scorul final a fost stabilit în minutul 81 de Achim, care a înscris cu un voleu după o centrare a lui Fabbron. Farul suferă astfel primul eşec de pe teren propriu din acest sezon, însă rămâne pe poziţia a şaptea în clasamentul Seriei I, cu 24 de puncte. Antrenorul Gheorghe Butoiu a început partida de sâmbătă cu următoarea formulă de echipă: Răuţă - Niţescu, Vajou, Paşcovici, Sascău - Husein, Buzea, Ştefan, Robert Stăncioiu - Borza şi Ştefan Ciobanu.

„Trebuie să uităm acest meci"

După meci, antrenorul secund al constănţenilor, Ion Barbu, a ţinut să mulţumească spectatorilor prezenţi la meci pentru susţinere şi speră ca acest eşec să fie ultimul din acest sezon de pe teren propriu. „Am făcut un joc slab. A fost o primă repriză în care nu am avut nicio inspiraţie, iar în a doua parte am jucat altceva. Este prima înfrângere acasă şi sperăm să fie şi ultima. Am întâlnit o echipă omogenă, cu relaţii de joc bine puse la punct. Aş vrea să mulţumesc tuturor celor din tribună, care ne-au încurajat tot meciul, şi ne cerem scuze faţă de ei pentru această înfrângere. Trebuie să uităm cât mai repede acest meci şi să ne pregătim pentru partida de la Otopeni. Galeria a fost mereu aproape de echipă, ne-au încurajat şi la 4-0 şi sper să rămână alături de echipă şi pe viitor", a declarat Ion Barbu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii