Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM este inca in grafic

ro

17 Nov, 2009 01:56 998 Marime text
hcm.jpgToma: „Ei au jucat colectiv, noi am vrut să ne remarcăm. Însă diferenţa parcă e prea mare."

Deşi a suferit cea de-a doua înfrângere în grupele Ligii Campionilor, campioana României păstrează şanse mari să acceadă în optimile de finală ale celei mai importante competiţii intercluburi.

Echipa masculină de handbal HCM Constanţa a fost învinsă de formaţia rusă Chekhovskie Medvedi, cu scorul de (14-11), duminică seara, în Sala Sporturilor Romeo Iamandi din Buzău, în etapa a cincea a Ligii Campionilor, Grupa A.
HCM a început bine duelul cu campioana Rusiei şi a condus cu 3-1 (5), 5-3 (9), 7-5 (14) şi 8-6 (15), dar a urmat apoi o perioadă slabă, în care constănţenii nu au marcat niciun gol timp de opt minute, iar Chekhovskie a punctat de patru ori şi a preluat conducerea cu 10-8 (23). Buricea a pierdut o minge importantă în ultimele secunde ale primei reprize, iar în loc să fie 13-12 pentru ruşi, scorul la pauză a fost de 14-11 pentru oaspeţi. Nici începutul reprizei secunde nu a fost favorabil echipei noastre, care se vedea condusă cu cinci goluri în minutul 35, scor 12-17. Ofensiva echipei constănţene a suferit mult, iar Sabou şi Sadoveac au irosit aruncări de la 7 metri. HCM a marcat al doilea gol în repriza secundă abia în minutul 46 (13-19), după o perioadă de secetă în atacul „marinarilor". În cele din urmă, formaţia rusă a câştigat lejer, cu scorul de 28-22, după ce în ediţia trecută a competiţiei, Steaua MFA i-a învins pe ruşi cu scorul de 34-32. În următorul meci, HCM va încerca să-şi ia revanşa în faţa ruşilor, chiar pe terenul acestora. Partida de la Cehov, din etapa a şasea a Grupei A, este programată joi, 19 noiembrie. O victorie a „marinarilor" ar rezolva în mare parte ecuaţia calificării. „Nu am avut ce să le facem. Ne-am dorit mult să câştigăm, să reuşim un rezultat valoros, dar nu am putut. Am şi făcut foarte multe greşeli. Am ratat din toate poziţiile şi, la acest nivel, adversarul nu te iartă. E drept că am şi avut în faţă un portar senzaţional", a declarat Florin Nicolae. În schimb, cel mai bun marcator al campioanei României, cu şapte reuşite, Laurenţiu Toma, a spus că jocul colectiv a fost atuul ruşilor în această partidă: „Nu am jucat în echipă. Ei au jucat colectiv, noi am vrut să ne remarcăm. Însă diferenţa parcă e prea mare".

Au căzut pe locul 4

În urma acestui eşec, HCM Constanţa coboară până pe locul 4 în clasamentul Grupei A, ultimul care asigură calificarea în optimile Ligii. Trupa pregătită de Zoran Kurtes are însă un avans de trei puncte faţă de locul 5, ocupat de maghiarii de la Pick Szeged. În celelalte partide din etapa a V-a s-au înregistrat următoarele rezultate: PAOK Salonic - Pevafersa Valladolid 27-37 şi Montpellier - Pick Szeged 30-23. În clasament, pe primul loc se află Montpellier HB, cu 8 puncte, urmată de Pevafersa Valladolid (7), Chekhovskie Medvedi (6), HCM Constanţa (6), Pick Szeged (3) şi PAOK Salonic (0).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii