Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbaliştii campioanei s-au alăturat naţionalei

ro

19 Oct, 2010 00:00 1121 Marime text
hcm.jpgCu ocazia turneului Trofeul Carpaţi, se va organiza un meci de retragere pentru jucătorii cu mai mult de 100 de selecţii în prima reprezentativă, printre aceştia numărându-se şi portarul campioanei, Ionuţ Stănescu

După disputarea meciurilor din etapa a VII-a, programată weekend-ul trecut, Liga Naţională masculină se va întrerupe până pe data de 6 noiembrie, din cauza acţiunilor echipei naţionale din această perioadă.

Astfel, ieri, lotul echipei naţionale a României s-a reunit în vederea pregătirii pentru turneul amical Trofeul Carpaţi, programat în perioada 21-23 octombrie, în Sala Antonio Alexe din Oradea, dar şi pentru meciurile oficiale, cu selecţionatele Croaţiei (28 octombrie) şi Spaniei (31 octombrie), din preliminariile Campionatului European din 2012. Din lotul condus de Vasile Stângă nu lipsesc nici jucătorii campioanei, HCM Constanţa. Astfel, după partida de la Bacău, cei şase handbalişti constănţeni care au fost selecţionaţi în cadrul lotului naţional au plecat spre Bucureşti pentru reunirea care a avut loc ieri. Jucătorii de la HCM Constanţa convocaţi pentru meciurile de la Trofeul Carpaţi şi din preliminariile Europenelor sunt: Mihai Popescu, Daniel Mureşan, Alexandru Csepreghi, Alexandru Sabou, Marius Sadoveac şi Laurenţiu Toma. Alături de naţionala condusă de Vasile Stângă, vor mai participa la această competiţie selecţionatele Belarusului, Macedoniei şi Tunisiei. Dar greul va începe abia la sfârşit de lună odată cu partidele contând pentru preliminariile CE din 2012. Selecţionata României va întâlni Croaţia pe 28 octombrie, iar pe 31 octombrie vor da piept cu spaniolii. 

Meciuri de retragere pentru trei handbalişti constănţeni

În a doua zi a turneului, Federaţia Română de Handbal va organiza o festivitate de retragere din naţională a jucătorilor de handbal care au avut peste 100 de jocuri pentru România. Printre aceştia se află şi trei constănţeni. Unul dintre ei şi cel mai în vârstă este Mircea Bedivan, fost handbalist care a făcut parte din lotul României, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984. De asemenea, pe lista retragerilor se mai află şi Eremia Pârâianu, cvintuplu campion naţional, unul dintre titluri fiind obţinut cu HCM Constanţa. Portarul campioanei României, Ionuţ Rudi Stănescu, se va retrage şi el de la naţională cu ocazia Trofeului Carpaţi. De asemenea, secundul HCM-ului, Alexandru Buligan, va face şi el parte din lotul foştilor jucători de la naţionala României.  

HCM a urcat pe locul 4 în Grupa D

După ce a obţinut prima victorie în această ediţie a Ligii Campionilor, HCM Constanţa a urcat pe locul 4, ajutată şi de rezultatul meciului dintre Sankt Petersburg HC şi SG Flensburg-Handewitt, nemţii impunându-se cu 34-22. În urma acestui rezultat, ruşii, aflaţi la egalitate de puncte cu formaţia constănţeană, au fost depăşiţi la golaveraj de campioana României, care a urcat pe ultimul loc care asigură accesul în faza următoare a competiţiei. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii