Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul, invinsa in derbiul Dobrogei

ro

17 May, 2010 03:15 1539 Marime text
farul.jpgFormaţia de pe litoral mai are cinci partide până la finalul sezonului, la care speră să fie programată pentru a încheia campionatul în liga secundă

Programat în ultimul moment pentru meciul din deplasare cu Delta Tulcea din cauza restanţelor salariale către jucători, Farul se scufundă din ce în ce mai mult şi este foarte aproape de desfiinţare. În ciuda acestui lucru, jucătorii continuă să se prezinte la antrenamente şi la meciuri, încercând să menţină în picioare clubul fanion al judeţului.

Sâmbătă, „marinarii" s-au deplasat la Tulcea pentru partida cu formaţia fostului antrenor al Farului, Constantin Gache. În ciuda situaţiei dezastruoase în care este gruparea de pe litoral, „marinarii" au fost primii care au pus în pericol scorul de pe tabelă. Astfel, în minutul 18, Prodan a nimerit rădăcina barei după un şut de la marginea careului. Şapte minute mai târziu, tulcenii au dat replica prin Petean, care trimite o centrare şutată, mingea fiind scoasă cu dificultate în corner de Vlas. Minutul 30 aduce şi deschiderea scorului, gazdele punctând prin Borza, care trimite o boltă peste portarul constănţean, fiind servit excelent de Lucan. Constănţenii nu depun armele şi continuă să caute culoare spre poarta Deltei, însă fără prea mare succes. Echilibrul de forţe din teren se regăseşte şi în partea a doua a întâlnirii, ambele formaţii având câte o ocazie de gol în debutul întâlnirii. Astfel, după ce Vlas scoate de lângă bară o minge trimisă de Liviu Ştefan din lovitură liberă, Cristocea trece pe lângă egalare, însă şutul său din interiorul careului trece pe lângă poartă. Echipa gazdă are şansa, în minutul 70, să-şi majoreze avantajul, însă marcatorul primului gol, Borza, nu reuşeşte să finalizeze singur cu portarul constănţean. Starea de nervozitate a „marinarilor" cedează spre final, portarul Adrian Vlas fiind eliminat, după ce l-a lovit cu pumnul pe Borza, după o ciocnire în careu a celor doi. Dennis Şerban îl scoate pe Larie, locul în poartă fiind luat de Sardescu. Cu un om în minus, formaţia de pe litoral mai are o tresărire de orgoliu prin Cristocea, şutul său deviat fiind reţinut în doi timpi de goalkeeper-ul Deltei. Echipa lui Constantin Gache forţează pe final şi în doar două minute, duc scorul la 3-0, printr-o „dublă" reuşită de Liviu Ştefan, în minutele 88 şi 89. Delta Tulcea se impune, astfel, la scor de forfait, însă victoria aparţine şi Farului. „Marinarii" mai au cinci meciuri până la finalul sezonului la care ţinta principală este să fie programaţi, pentru a rămâne în liga secundă. La finalul meciului, directorul tehnic al FC Farul, Dennis Şerban, s-a declarat mulţumit de evoluţia jucătorilor săi în ciuda „condiţiilor precare în care au ajuns să se pregătească", concluzionând că, în situaţia în care se află clubul la ora actuală, poate ar fi mai bine să se desfiinţeze decât să continue în acest fel.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii