Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul are alta fata

ro

29 Jul, 2002 00:00 676 Marime text

"Marinarii" si-au luat revansa in returul cu Otelul si au invins cu 2-0

Completat in aceasta vara cu jucatori noi, lotul "marinarilor" pare mai puternic decat anul trecut * Noii veniti s-au integrat bine in echipa si, cu un plus de incredere, pot deveni titulari * Balan, Schiopu, Zicu si Baltoi au impresionat audienta * Golurile au fost marcate de Badescu si Baltoi

Am fost unul dintre cei care, la sfarsitul campionatului, atunci cand pe la colturi se vorbea despre demiterea antrenorului Petre Grigoras, credeam ca nu este solutia cea mai nimerita pentru FC Farul, ci ca trebuie neaparat facute modificari in lotul "marinarilor", pentru a nu mai tremura si la vara. Ma vad nevoit acum sa o spun ca nu m-am inselat atunci, poate si putin influentat de licoarea fotbalului adevarat pe care Farul mi-a dat s-o gust, sambata, impreuna cu cei aproape 2.000 de spectatori prezenti in tribune. Farul a intalnit pe Otelul Galati, echipa ce ii invinsese pe constanteni, miercurea trecuta, cu 1-0. Era primul meci din aceasta vara sustinut acasa, la Constanta. Cu o alta fata, cu patru piese noi in garnitura de start, cu multa risipa de energie din partea tuturor celor 10 jucatori de camp, Farul a reusit o prima repriza excelenta, la capatul careia a condus cu 2-0, de altfel si scorul final al meciului. In a doua parte, datorita modificarilor efectuate, jocul nu a mers la fel de bine, dar timp de lucru cu rezervele mai este pana la primul meci al sezonului 2002-2003.

Surpriza Baltoi

Dupa ce Zicu si Baltoi "si-au facut intrarea" pe "Gheorghe Hagi" ratand cate o ocazie, Badescu, renascut prin suflul nou venitului Balan, a inscris un gol cu capul. 1-0 si a inceput recitalul. Tesaturi de pase scurte si in adancime, disponibilitate la efort, tehnicitate, viteza, forta si rezistenta s-au adunat in sistemul de joc gandit de Petre Grigoras. Toate acestea nu aveau decat sa-i bucure pe cei prezenti in tribune, care faceau tot felul de pronosticuri vizavi de locul pe care-l va ocupa Farul la finalul campionatului. In prima repriza, a mers totul "struna" cum se zice, peste toate acestea impresionand placut noii veniti. Fundasul dreapta, Balan, s-a dovedit un jucator foarte tehnic, disponibil la efort si destul de iute. Schiopu a jucat precis pe postul de libero. Si el este foarte tehnic si urca destul de des in atac, sutand periculos de la distanta. Revenit la Constanta, Zicu a aratat si el ca are vadite calitati tehnice pe metru patrat, alearga mult, vede bine jocul, dar este prea individualist. Or, statutul de vedeta ti-l castigi si dand o pasa de gol colegului de echipa si nu irosesti ocaziile avute pe linia de 16 metri. Surpriza cea mai placuta a fost insa atacantul Baltoi. Daca pe celelalte posturi ne multumeam cu ce aveam, odata cu venirea lui se pare ca Farul si-a gasit adevaratul om de gol de care avea nevoie. Are un plasament foarte bun, este foarte tehnic si iute, atat pe spatiile mici, cat si pe cele mari si se anunta deja un contracandidat serios la tricoul de titular.

Faza de gol frumoasa

Alaturi de acestia, "veteranii" Florin Lungu, Senin, Barbu, Cristocea si Badescu au completat un angrenaj perfect ce a etalat un joc placut ochiului. Dupa primul gol, Chirea a ratat doua mari ocazii, iar Schiopu i-a dat emotii lui Iliuciuc cu un sut de la 30 de m, dupa care Baltoi, excelent servit de Cristocea, a marcat golul doi. Acesta a venit la capatul unei faze frumoase de iesire pe contraatac, rupta parca din manualele de fotbal. De la marginea propriului careu de 16 m, fundasul dreapta Balan l-a gasit bine in adancime, pe partea opusa, pe Cristocea, care i-a centrat perfect lui Baltoi. Pana la finalul primei reprize, Florin Lungu a prins un sut de la 25 m, respins in doi timpi de Iliuciuc. Repriza a doua a fost ceva mai slaba. Dar ochii celor prezenti in tribuna au fost atintiti tot asupra noilor veniti. Astfel, Vatavu s-a dovedit un jucator care promite, dar pentru moment are unele scapari, Goian pare un tanar ambitios, care are nevoie de incredere, deocamdata neamenintand postul de titular al vreunui jucator din lot, in timp ce Unchias, desi a evoluat putin, a avut cateva interventii salvatoare, cand apararea incepuse sa scartaie. Tot pe final de meci, ocaziile Farului s-au mai inmultit. Baltoi (75, 80, 88) a fost foarte aproape de a majora scorul, dar s-a opus goal-keeper-ul galatean, iar Zicu (84) a trimis aproape de poarta, de la marginea careului de 16 m. La finalul partidei, antrenorul Petre Grigoras era nemultumit de jocul mai putin bun al echipei in partea a doua a jocului: "A fost un test destul de util. Am avut posibilitatea de a rula o parte a jucatorilor noi. Am avut o prima repriza buna. In partea a doua, am facut mai multe schimbari si jocul a mai scazut. Sunt multumit de unii dintre jucatori, dar nu de toti. Dupa acest meci voi face o analiza impreuna cu colegii mei si este posibil sa renunt la unii dintre jucatori. Dar, in mare parte, cred ca lotul este acesta cu care am fost in cantonamentul de la munte".FC Farul: Curca - I. Balan, I. Barbu, Schiopu, Senin - Badescu, Fl. Lungu, Zicu, Cristocea - Chirea, Baltoi. Antrenor: Petre Grigoras. Au mai evoluat: Vlas, Unchias, Vatavu, Popete, Abaluta, S. Mocanu, Goian, Teican.Otelul: Iliuciuc - Minescu, Ad. Iordache, Tofan, Marginean, Gh. Bar - Ad. Toma, I. Badea, V. Tanase, Cornea - D. Oprea. Antrenor: Costel Orac. Au mai evoluat: Velescu, Al. Cernat, M. Alexandru, Sarghi, Bucataru, Males, A. Lungu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii