Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dubla cu Lusis Akademikas Kaunas se joaca la Constanta

ro

29 Oct, 2002 00:00 775 Marime text

Lituanienii au fost de acord

Conducerea clubului HCM a primit ieri acceptul din partea gruparii straine in ceea ce priveste termenii in care se va incheia intelegerea ca ambele partide sa aiba loc in Romania * Turul este programat pentru 15 noiembrie, iar returul pe 17 noiembrie * Cele doua cluburi trebuie sa instiinteze EFH si FRH * In urma acestei intelegeri, echipa constanteana are numai de castigat

Echipa masculina Handbal Club Municipal Constanta a ajuns ieri la o intelegere cu cei de la Lusis Akademikas Kaunas pentru ca ambele manse tur-retur din cadrul turului III al Cupei Cupelor sa se dispute la Constanta. Oficialii clubului constantean le facusera propunerea lituanienilor imediat dupa tragerea la sorti, de acum doua saptamani, de la Viena. Lituanienii s-au aratat interesati de oferta, numai ca cele doua cluburi trebuiau sa ajunga la o intelegere in ceea ce priveste conditiile in care se va incheia intelegerea. Acestea se refereau la suportarea platii de clubul constantean a cheltuielilor de cazare si masa ale delegatiei straine pe timpul sederii la Constanta, dar si la stabilirea numarului de persoane ce vor face parte din delegatie. Oferta inaintata de gruparea de pe litoral a fost acceptata, in Romania urmand sa ajunga 21 de lituanieni. Cele doua meciuri se vor disputa vineri, 15 noiembrie, de la ora 18.00, si duminica, 17 noiembrie, de la ora 11.00, ambele urmand sa se desfasoare in sala Sporturilor. Cum cele doua cluburi s-au pus de acord, urmeaza ca ele sa trimita un fax de instiintare la Federatia Europeana de Handbal (EFH) si la Federatia Romana de Handbal (FRH). "Am facut o afacere foarte buna. Suntem foarte multumiti de conditiile in care s-a incheiat intelegerea. Ne bucuram foarte mult ca putem oferi constantenilor doua meciuri de cupa europeana intr-un interval asa de scurt. Echipa este a Constantei, si locuitorii ei meritau acest lucru", a afirmat ieri directorul executiv Nurhan Ali.

Avantajele intelegerii

Disputand ambele meciuri pe terenul propriu, HCM Constanta isi sporeste sansele de calificare in turul patru al Cupei Cupelor. Apoi, se evita oboseala care s-ar fi acumulat asupra jucatorilor dupa doua deplasari obositoare (Constanta - Kaunas si retur) de cate 2.000 km. In programul meciurilor din campionatul Ligii Nationale ar fi survenit modificari, clubul constantean fiind nevoit sa amane doua meciuri cu CSU Poli Izometal Timisoara (10 noiembrie, la Constanta) si Dinamo Bucuresti (17 noiembrie, la Bucuresti). In acest caz, doar ultima partida va fi reprogramata in 20 sau 21 noiembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii