Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Derbiul orgoliilor

ro

11 Dec, 2008 03:02 940 Marime text

handbal_HCM.jpgUltimele întâlniri directe între HCM şi Steaua au fost marcate de scandaluri atât în teren, cât şi în afara acestuia, de fiecare dată fiind acuzat arbitrajul imparţial sau jocul dur al echipelor

După o luptă în doi în ultimele două sezoane, în care fiecare echipă a cules laurii de campioană, Handbal Club Municipal şi Steaua MFA Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, în ultima etapă a turului Ligii Naţionale.

Ultimul meci al anului pentru HCM, în faţa propriilor suporteri, va fi şi cel mai important din acest tur. Formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi va juca, sâmbătă, derbiul cu Steaua MFA, campioana en-titre. Partida de la Sala Sporturilor va fi un bun prilej pentru constănţeni să se răzbune, după ce roş-albaştri au cucerit eventul anul trecut, la mare luptă cu echipa pregătită atunci de Vasile Stângă. Se anunţă un derbi cu scântei, după ce ultimele întâlniri directe au fost marcate de scandaluri atât în teren, cât şi în afara acestuia, de fiecare dată fiind acuzat arbitrajul imparţial sau jocul dur al echipelor. Dacă sezonul trecut, Handbal Club Municipal a început ezitant turul de campionat, anul acesta a fost rândul Stelei să facă paşi greşiţi, campioana fiind, la un moment dat, foarte aproape de locurile retrogradabile. Pe parcurs însă, echipa bucureşteană a revenit şi a reuşit să câştige în ultimele trei etape, clasându-se după 11 meciuri pe locul 5 în Liga Naţională, la şase puncte de liderul HCM. Formaţia constănţeană a disputat aseară, în Banat, penultimul meci din cadrul turului de campionat împotriva echipei locale Poli Izometal. Antrenorii constănţeni au deplasat la Timişoara un lot de 16 jucători, cei rămaşi în afara lotului fiind portarul Borodi, Săulescu, Vukovic şi Hejtmanek. Ultimul acuză o contuzie la cot şi este menajat pentru a fi apt sâmbătă, contra Stelei. Revin în echipa constănţeană, după accidentări, Kreso Ivankovic şi Daniel Mureşan, dar şi internaţionalul Mihai Timofte, care a evoluat ultima oară pentru HCM, în urmă cu aproximativ o lună, în meciul retur cu Vive Kielce, din Cupa Cupelor.

Luptă şi în Cupa Cupelor

Duelul dintre cele două echipe se ţine în acest sezon şi în cupele europene, HCM şi Steaua reprezentând România în Cupa Cupelor, bucureştenii calificându-se în această competiţie după ce a ocupat locul 3 în faza grupelor din cadrul Ligii Campionilor. Astfel, directorul executiv al grupării de pe litoral, Nurhan Ali, vrea o semifinală cu Steaua în această competiţie. „Dacă Steaua reuşeşte să se mobilizeze, aşa cum a făcut în grupele Ligii Campionilor, poate ne vom întâlni în semifinale. Eu am spus de la început că vreau să jucăm cu Steaua în semifinale, pentru ca România să aibă o echipă în finală şi pentru a se vedea cine e cea mai bună formaţie românească", a declarat oficialul constănţean. Până atunci însă, pretendentele la titlu naţional se vor întâlni sâmbătă, la Sala Sporturilor, de la ora 17.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii