Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis îşi păstrează invincibilitatea

ro

28 Jan, 2011 01:47 1370 Marime text
cvmtomis.jpgDupă 13 runde, formaţia constănţeană este lider în clasamentul Diviziei A1, la două puncte de principala contracandidată la titlu, Remat Zalău

După ce a debutat în retur cu o victorie pe terenul formaţiei CSM Bucureşti, Club Volei Municipal Tomis şi-a continuat seria succeselor şi în runda intermediară de miercuri, când a învins, la Sala Sporturilor, pe VCM Piatra Neamţ.

Deşi nu mai este echipa care se lupta pentru titlu în urmă cu două sezoane, VCM Piatra Neamţ a pus foarte multe probleme formaţiei pregătite de Ljubomir Gherasimov şi de Răzvan Parpală. Cu un moral bun după ce au reuşit să smulgă un punct campioanei Remat, nemţenii au început în forţă partida şi şi-au trecut în cont primul set, cu 25-16. „Marinarii" schimbă liniile şi noii intraţi în teren reuşesc să se impună în parţialul secund, scor 25-21, egalând situaţia la seturi. Constănţenii încep bine setul al treilea şi se distanţează la patru puncte pe tabelă, scor 12-8. Oaspeţii nu cedează lupta şi preiau conducerea, scor 16-13. Began şi compania nu mai au forţa să revină şi pierd setul cu 25-21. Vicecampioana duce meciul în tie-break, după ce îşi adjudecă parţialul al patrulea, cu 25-23. Oaspeţii nu mai pot ţine pasul în setul decisiv, constănţenii reuşind să-l câştige uşor, cu 15-7. Antrenorul Ljubomir Gherasimov a început acest meci cu următorul sextet: Lescov, Minchev, Bahov, David, Macovei, Began, Marcos De Oliveira şi Mihai Mihăilă - libero. Au mai jucat: Hildebrand, Merkushev, Spânu şi Miklashevich. „A fost o victorie greu obţinută, pentru că formaţia adversă a început foarte bine şi a prins încredere. Echipa noastră se omogenizează mai greu, suntem mulţi jucători noi şi mai avem nevoie de timp", a declarat pentru site-ul oficial al clubului, noua achiziţie a Tomisului din această iarnă, Tyler Hildebrand, completat de colegul său, Andrei Spânu: „Ne bucurăm că am câştigat şi am rămas neînvinşi în campionat, chiar dacă am pierdut un punct. Din păcate, am greşit foarte mult la preluare, am dat prea uşor cu serviciul şi am blocat foarte slab". La rândul său, bulgarul de pe banca echipei de la malul mării, Ljubomir Gherasimov, s-a declarat nemulţumit de evoluţia centrilor: „A fost o victorie foarte grea, dar este bine că am câştigat, chiar dacă echipa a jucat mai slab. Sunt nemulţumit de jocul centrilor, care au evoluat slab la blocaj". Cu această victorie, Tomis rămâne neînvinsă, în timp ce Piatra Neamţ obţine încă un punct preţios în economia clasamentului.

Deplasare dificilă la Dej

Mâine, în etapa cu numărul 14, formaţia de pe litoral are o nouă misiune dificilă, urmând să joace în deplasare, cu Unirea Dej (locul 4 în ediţia precedentă de campionat). Astfel, după 13 etape, CVM Tomis este lider în clasamentul Diviziei A1, cu 36 de puncte. Principala contracandidată la titlu a Tomisului, Remat Zalău, ocupă poziţia secundă, la două puncte distanţă de primul loc. Dinamo Bucureşti completează podiumul, cu 31 de puncte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii