Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis, invinsa si calificata

ro

19 Dec, 2008 03:11 1065 Marime text

volei.jpgFormaţia constănţeană va evolua, în următoarea fază a competiţiei, pe 13, 14 sau 15 ianuarie, returul fiind programat o săptămână mai târziu

Campioana României la volei masculin, CVM Tomis Constanţa, s-a calificat în optimile de finală ale Challenge Cup, deşi a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 3-2 (25-21, 25-19, 17-25, 29-31, 15-11), de formaţia olandeză DOC Stap Orion Doetinchem, în manşa retur a şaisprezecimilor competiţiei.

Văzută ca victimă sigură după evoluţia din urmă cu o săptămână, de la Constanţa, formaţia olandeză DOC Stap Orion Doetinchem a arătat cu totul altfel în retur, evoluând mult mai bine în faţa propriilor suporteri. Cu un blocaj care a funcţionat perfect pentru gazde, olandezii şi-au adjudecat, fără prea mari probleme, primele două seturi şi păreau a duce partida spre „setul de aur". Setul al treilea a fost mai echilibrat faţă de precedentele, mergându-se cap la cap, până la 16-15 pentru Tomis. A venit însă serviciul canadianului Steve Brinkman, care a pus în mare dificultate echipa adversă, reuşind şi doi aşi. Scorul a devenit 22-15, iar Tomis şi-a adjudecat actul al treilea cu 25-17, obţinând în acest fel calificarea. Acest lucru a făcut ca cei doi tehnicieni să introducă în teren rezervele. În următorul parţial, Tomis salvează trei mingi de meci la 24-21, egalând situaţia şi impunându-se în final cu 31-29. Tie-break-ul a fost la discreţia olandezilor, care, după ce au fost conduşi cu 10-11, au câştigat cinci puncte consecutive, impunându-se astfel cu scorul de 3-2. Echipa pregătită de Stelio de Rocco s-a calificat datorită faptului că în jocul tur, de la Constanţa, câştigase cu scorul de 3-0. Conform regulamentului, formaţia calificată este cea care îşi adjudecă cele mai multe seturi pe parcursul celor două manşe. La finalul jocului de la Doetinchem, preşedintele clubului constănţean, Sorin Strutinsky, s-a arătat dezamăgit de evoluţia echipei sale. „Sunt foarte dezamăgit de jocul prestat astăzi. Chiar dacă ne-am calificat, eu sunt dezamăgit de jucători, de modul cum au înţeles să abordeze ei acest meci. Este o problemă de mentalitate şi consider că a fost şi lipsă de profesionalism din partea lor, la felul cum au abordat această partidă. În urma acestei înfrângeri, am pierdut un punct pentru clasamentul coeficienţilor pe ţări, un punct ce conta în lupta pentru obţinerea în viitor al unui loc care să permită unei formaţii româneşti înscrierea pe tabloul Ligii Campionilor", a declarat Strutinsky. În optimile de finală, ce vor avea loc în ianuarie 2009, CVM Tomis va întâlni câştigătoarea confruntării dintre belgienii de la Euphony Asse Lennik şi bulgarii de la Marek Union Ivkoni Dupnita. În tur s-au impus belgienii, cu scorul de 3-0. A doua manşă s-a disputat ieri seară, după închiderea ediţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii