Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSV 2004 Tomis rapusa si in Rusia

ro

26 Feb, 2010 04:15 1072 Marime text

volei.jpgDupă cum era de aşteptat, formaţia pregătită de Aleksandar Boskovic a ratat calificarea în Final Four-ul Cupei CEV, după ce a fost învinsă la Ekaterinburg (Rusia), de echipa locală Uralochka NTMK, scor 3-1 (25-17, 25-20, 27-29, 25-21). În meciul tur de la Constanţa rusoaicele s-au impus cu acelaşi scor.

Valoarea echipei din Rusia, care a strâns nu mai puţin de opt trofee ale Ligii Campionilor, şi-a spus cuvântul şi în meciul de ieri. La fel în partida disputată săptămâna trecută la Constanţa, Gavrilescu şi compania au început slab setul inaugural, elevele lui Nikolai Karpol reuşind să şi-l adjudece relativ repede, după doar 18 minute, scor 25-17. Actul secund a avut aceeaşi poveste. Rusoaicele au rămas la cârma jocului şi au tranşat setul în favoarea lor, cu scorul de 25-20. Cu 2-0 la seturi, formaţia pregătită de Nikolai Karpol era deja calificată între primele patru echipe din actualul sezon al Cupei CEV, după succesul cu 3-1 din tur. Din acest moment, Karpol introduce în teren şi jucătoarele care au evoluat mai puţin, astfel că raportul de forţe s-a echilibrat în setul 3, când Tomisul se desprinde la două puncte, scor 17-15. Avantajul constănţencelor a fost păstrat până la scorul de 22-20, pentru că Uralochka egalează şi duce parţialul în prelungiri. Până la urmă vicecampioana României îşi trece în palmares al doilea set câştigat în faţa multiplei câştigătoare a Ligii Campionilor, impunându-se după 27 de minute cu scorul de 29-27. Elevele lui Aleksandar Boskovic prin curaj şi încep foarte bine şi parţialul al patrulea. Jocul bun al Tomisului se vede şi pe tabelă, constănţencele desprinzându-se din nou la două puncte, scor 16-14. Oboseala însă îşi pune amprenta pe evoluţia jucătoarelor tomitane, care cedează iniţiativa şi pierd setul, cu scorul de 25-21 şi implicit meciul, cu 3-1. În ciuda acestei înfrângeri, CSV 2004 Tomis părăseşte cu capul sus competiţia, reuşind o performanţă extraordinară la prima participare din istorie într-o cupă europeană. Din acest moment, formaţia de pe litoral se poate concentra exclusiv pe întrecerea internă, unde este printre favorite la cucerirea titlului, alături de Metal Galaţi şi Dinamo.

Ţurlea, calificată în Final Four

În celelalte meciuri din cadrul sferturilor de finală ale Cupei CEV s-au înregistrat rezultatele: Eczacibasi-Zentiva Istanbul (Turcia) - Rabita Baku (Azerbaidjan) 3-1 (în tur echipa din Baku s-a impus cu 3-0, calificându-se astfel mai departe), Schweriner SC (Germania) - Yamamay Busto Arsizio (Italia) 1-3 (italiencele au câştigat şi în manşa tur cu scorul de 3-2, o contribuţie enormă la acest succes având-o şi românca Carmen Ţurlea, cu 21 de puncte reuşite pentru formaţia sa), Steaua Roşie Belgrad - Dinamo Pancevo (ambele din Serbia) 3-0 (în tur echipa din Belgrad s-a impus cu acelaşi scor).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii