Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSV 2004 Tomis ar putea evolua in Liga Campionilor

ro

29 Apr, 2010 03:34 1040 Marime text
csvolei.jpgCampioana CSU Metal Galaţi este în pericol să nu poată să se înscrie în cea mai importantă competiţie intercluburi din cauza problemelor financiare grave

În acest sens, Federaţia Română de Volei a trimis deja o hârtie către Confederaţia Europeană de Volei (CEV) prin care solicită un wild-card pentru vicecampioana CS Volei 2004 Tomis.

După ce a fost foarte aproape să-şi treacă în palmares primul titlu de campioană din istorie, formaţia, pregătită de Constantin Alexe, este din nou la un pas să evolueze în noua ediţie a Ligii Campionilor, în locul deţinătoarei titlului, Metal Galaţi. În acest sens, tehnicianul echipei CSV 2004 Tomis a declarat pentru site-ul topvolei.ro că este posibil ca echipa de la malul Dunării să nu se înscrie în ediţia 2010-2011 a Ligii Campionilor la volei feminin. În aceste condiţii, Federaţia Română de Volei a trimis documentele pentru competiţia europeană către vicecampioana din acest an. „CSU Metal Galaţi nu se înscrie în Liga Campionilor, iar federaţia ne-a trimis documentele referitoare la aceasta competiţie. Din câte cunosc eu ne vom înscrie direct, nu vom aştepta ca CEV să ne acorde un wild-card. Noi vrem să participăm în cea mai prestigioasă întrecere de volei a Europei. Cei care investesc în această echipă îşi doresc ca noi să evoluăm la cel mai înalt nivel. Cred că meciurile de pe teren propriu le vom disputa la Constanţa, pentru că Sala Sporturilor poate fi omologată pentru meciurile de volei", a declarat antrenorul Constantin Alexe. În ceea ce priveşte componenţa loturilor celor două formaţii, echipa de pe litoral are un avantaj în faţa celor de la Metal. Conducerea Tomisului a înaintat deja o ofertă de prelungire a contractelor jucătoarelor străine, în timp ce la campioana Metal Galaţi, jucătoarele străine au părăsit echipa, unele dintre ele transferându-se deja la alte formaţii.

Campioana, singura cu drept de a juca în Ligă

Federaţia Română de Volei a trimis mai multe documente către CSV 2004 Tomis, printre care şi o hârtie prin care se solicită acordarea unui wild-card de către CEV pentru echipa constănţeană, regulamentul forului european oferind dreptul de a evolua în cea mai importantă competiţie intercluburi doar campioanei din ţara respectivă. Termenul limită de înscriere în noua ediţie a Ligii Campionilor este 14 mai, timp în care cei de la CSU Metal Galaţi pot achita taxele aferente. Acest lucru este însă puţin probabil să se întâmple. Singurul ajutor ar putea veni de la autorităţile locale gălăţene, care au aprobat deja pe 31 martie finanţare clubului cu 90.000 de lei, o sumă care se pare că este insuficientă pentru ca acest club să continue să evolueze la un nivel înalt.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii