Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis, la doua puncte de Europa

ro

11 May, 2010 03:38 1192 Marime text
cstomis.jpgÎn cazul unui nou succes, trupa lui Ion Crăciun nu se poate clasa mai jos de locul al cincilea

După doi ani în care a încercat să revină în cupele europene, CS Tomis Constanţa este foarte aproape de a-şi îndeplini obiectivul în acest sezon. În acest sens, formaţia de pe litoral are nevoie de o victorie în ultima etapă, contra Ştiinţei Bacău.

Victoria extrem de importantă obţinută la mijlocul săptămânii trecute în faţa celor de la Dunărea Brăila, scor 29-27 (13-13), a adus echipa pregătită de Ion Crăciun foarte aproape de îndeplinirea obiectivului propus de două sezoane încoace, clasarea pe un loc care să-i permită accesul într-o cupă europeană. Deşi a avut din nou un debut de sezon dezamăgitor, schimbările din lot aducând o lipsă de omogenitate în sânul echipei, experienţa jucătoarelor şi-a spus cuvântul în a doua jumătate a campionatului Ligii Naţionale. După eşecul previzibil din a doua etapă a returului contra campioanei, Oltchim Râmnicu Vâlcea, CS Tomis a ajuns cu o etapă înainte de finalul sezonului, la o serie de nouă meciuri fără înfrângere. Dintre acestea, doar două s-au încheiat cu rezultate de egalitate. Rezultatele acestea au şters în mare parte impresia proastă lăsată în turul campionatului, când Tomis era la un moment dat chiar la un pas de locurile de retrogradare. Acum, finalista Cupei Challenge în sezonul 2005-2006 mai are nevoie doar de două puncte pentru a respira din nou aer european. Formaţia pregătită de Ion Crăciun şi Dumitru Muşi are o misiune aparent uşoară, urmând să se deplaseze astăzi, la Bacău, pentru întâlnirea cu echipa locală Ştiinţa, echipă care este deja condamnată la retrogradare după ce a acumulat doar 7 puncte în cele 25 de jocuri disputate până acum. Partida este programată să se dispute mâine, de la ora 18.00.

Derbiuri între fruntaşe

Ultima rundă a sezonului va aduce alte două partide între echipele care-şi dispută un loc în fruntea clasamentului final, jocuri care se anunţă extrem de echilibrate. Astfel, patru dintre contracandidate ale Tomisului la un loc de cupă europeană se vor duela între ele în ultima etapă a Ligii Naţionale. Învinsă în ultimul meci chiar în faţa echipei de pe litoral, Dunărea Brăila, care a căzut pe locul 7, cu 31 puncte, va întâlni pe teren propriu pe HCM Roman (locul 4, 32 puncte). Echipa de la malul Dunării mai are puţine şanse de a juca în Europa sezonul viitor, chiar dacă va învinge, în timp ce oaspetele au nevoie de o victorie pentru a fi sigure de participarea într-una din cupele continentale. În aceeaşi situaţie se află şi HC Zalău (locul 5, 32 puncte). Echipa lui Gheorghe Tadici va primi vizita celor de la HCM Baia Mare (locul 3, 33 puncte). În funcţie de rezultatele înregistrate în aceste partide, CS Tomis nu se poate clasa mai jos de poziţia a cincea, în cazul unei victorii la Bacău.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii