Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis joaca in ultimul meci al anului

ro

11 Nov, 2009 02:14 1044 Marime text
cs_tomis.jpgDupă şapte etape scurse din actualul sezon, echipa de pe litoral ocupă un dezamăgitor loc 9 în clasamentul Ligii Naţionale

Formaţia feminină de handbal, CS Tomis Constanţa, va disputa astăzi, la Deva, primul meci cu Victor Dăbuleanu pe bancă, după ce fostul Goran Kurtes a fost demis de conducere din cauza rezultatelor slabe din acest debut de sezon.

În etapa a VIII-a a Ligii Naţionale, programată astăzi, CS Tomis va întâlni, în deplasare, de la ora 18.00, pe CSM Cetate Deva. Fără antrenor şi cu un joc care a lăsat mult de dorit în ultimele meciuri de campionat, formaţia de pe litoral încearcă să încheie prima parte a acestui sezon cu un succes care ar menţine-o în lupta pentru realizarea obiectivului, calificarea într-o cupă europeană. Pentru Tomis însă se anunţă un meci extrem de dificil împotriva unei formaţii care a reuşit trei victorii în ultimele patru etape, iar pe teren propriu, Cetate Deva s-a dovedit a fi greu de învins. În plus, este de menţionat faptul că fosta echipă a lui Dumitru Muşi a reuşit în ultima partidă disputată în Sala Sporturilor din Deva să învingă surprinzător de uşor pe Oţelul Galaţi, care s-a impus în faţa Tomisului etapa precedentă. Un fapt inedit al acestei confruntări este că formaţiile vor fi conduse de pe bancă de foştii secunzi ai lui Dumitru Muşi şi Goran Kurtes. Dacă Muşi a plecat de ceva timp de la formaţia din Deva, conducerea grupării de la malul mării l-a demis, luni, pe principalul Goran Kurtes, din cauza rezultatelor slabe înregistrate în primele nouă etape ale Ligii Naţionale. Preşedintele Gheorghe Slabu a mai anunţat căpână la numirea unui alt tehnician, echipa va fi antrenată şi condusă de pe banca tehnică de fostul secund al lui Kurteş, Victor Dăbuleanu. Goran Kurtes a fost instalat în funcţia de antrenor al luiCS Tomisla 16 iulie, când a semnat un contract valabil pe un an, cu drept de prelungire pe încă unul, şi avea ca obiectiv ocuparea unui loc pe podium. În mandatul tehnicianului sârb, Tomisul a înregistrat în cele şapte partide ale acestui sezon trei victorii, fiind învinsă de patru ori. Înainte de disputarea acestei runde, CS Tomis ocupă doar locul 9 în clasament, cu şase puncte, în timp ce CSM Cetate Deva este o poziţie mai jos, cu acelaşi număr de puncte.

Campionatul se reia anul viitor

Imediat după disputarea acestei etape, Liga Naţională feminină de handbal se va întrerupe până pe data de 9 ianuarie 2010, datorită participării echipei naţionale a României la Campionatul Mondial din China, programat în perioada 1 - 20 decembrie. „Tricolorele" vor avea ca adversare în grupa preliminară selecţionatele statelor Chile, Japonia, Ungaria, Tunisia şi Norvegia. Până atunci însă, elevele selecţionerului Radu Voina vor participa, între 19 şi 23 noiembrie, la turneul amical din Norvegia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii