Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis continua achizitiile

ro

31 Jul, 2008 00:00 898 Marime text
1217430709.jpg

Lotul echipei constantene a plecat intr-un stagiu de pregatire la Zalau, unde va sustine doua meciuri impotriva echipei locale

CS Tomis a reusit sa realizeze cel de-al saptelea transfer din aceasta vara, achizitionand-o pe handbalista de origine croata, Filipa Ackar, de la castigatoarea Cupei Greciei din acest an, GAS Anagennisi Artas, echipa eliminata, in sezonul trecut al Cupei Cupelor, de Rulmentul Brasov. Echipa feminina de handbal Tomis Constanta continua campania de achizitii pentru noul sezon al Ligii Nationale. Astfel, conducerea gruparii constantene a transferat-o pe jucatoarea Filipa Ackar, care a sustinut in aceasta perioada probe de joc la echipa. Jucatoarea de origine croata, in varsta de 24 de ani, joaca pe postul de inter stanga si a mai evoluat in trecut la formatiile din Croatia, Kras Zagreb si Lokomotiv Zagreb, in sezonul 1999 - 2000, respectiv 2000 - 2001, si la echipele din prima liga greceasca, AC Omi School Patra (2006 - 2007) si GAS Anagennisi Artas (2007 - 2008), cu ultima echipa reusind sa castige si Cupa Greciei. "Se pare ca este o jucatoare de mare valoare, de care aveam nevoie. Anul acesta avem o echipa puternica si sper sa ne situam printre primele locuri ale clasamentului", a declarat presedintele clubului Tomis, Gheorghe Slabu. In aceasta vara, CS Tomis si-a mai asigurat serviciile portarului Csilla Fekete, interilor Fanni Kenyeres si Marina Tankaskaya, pivotului Anna Djafarova si jucatoarelor Mihaela Ignat si Mihaela Seifer, care evolueaza pe postul de extrema stanga. De asemenea, CS Tomis va aborda sezonul 2008 -2009 al Ligii Nationale de Handbal cu o noua banca tehnica, tehnicianul Mircea Buca inlocuindu-l pe Lucian Rasnita. Secundul noului antrenor va fi Mihaela Ignat. Dupa ce, sezonul trecut, CS Tomis a ratat participarea intr-o cupa europeana, obiectivul echipei constantene pentru noua stagiune a Ligii Nationale este clasarea intre primele patru formatii ale campionatului.

Trei turnee de pregatire

Lotul formatiei constantene a plecat, in cursul zilei de ieri, la Zalau, unde va sustine doua jocuri de verificare cu echipa gazda. Dupa acest stagiu, in perioada 8 - 9 august, va participa la un turneu la care vor mai lua parte formatiile de prima liga, CSM Cetate Deva si Universitatea Jolidon Cluj. In ultimul cantonament inainte de debutul noului sezon al Ligii Nationale, constantencele vor participa, la Varna, in perioada 15 - 18 august, la un turneu de pregatire, unde vor intalni echipa locala, HC Lokomotiv MB, HC Kale Kichevo din Macedonia si o echipa din Turcia, HC Uskudar. Lotul urmeaza sa fie definitivat dupa inchierea perioadei de pregatire. CS Tomis va juca prima etapa a noului sezon competitional, pe data de 14 septembrie, impotriva echipei Rapid CFR Bucuresti.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii