Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crosul „Ziua Olimpică", gata de start

ro

16 Jun, 2011 00:51 2291 Marime text
cros.jpgEdiţia de anul acesta a întrecerii va avea în premieră şi participanţi pe biciclete şi pe role

Amatorii de mişcare din Constanţa şi nu numai pot participa sâmbătă la Crosul „Ziua Olimpică", eveniment organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Academia Olimpică Română - filiala Constanţa şi de Asociaţia Judeţeană de Atletism Constanţa şi ajuns la cea de-a 24-a ediţie.

După ce anul trecut numărul participanţilor a fost mult mai mare decât se anticipa, organizatorii s-au pregătit cu 900 de tricouri, în speranţa unei prezenţe la fel de numeroase. Astfel, cei care doresc să participe la cros sunt aşteptaţi sâmbătă, de la ora 9.30, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor, la startul întrecerii. Traseul de anul acesta nu este foarte diferit de cel din ediţiile trecute, alergătorii urmând să parcurgă o distanţă de circa cinci kilometri pe ruta Sala Sporturilor - bulevardul Tomis - bulevardul Mamaia - parc acvatic Mamaia. La final, toţi participanţii vor primi din partea organizatorilor o zi de distracţie în parcul acvatic din Mamaia, unde vor avea intrarea liberă. Startul ediţiei Crosului „Ziua Olimpică" de anul acesta va fi dat de preşedintele Clubului Sportiv Farul, Ilie Floroiu, fostul fondist fiind câştigătorul primei ediţii a acestei întreceri. „Este o onoare pentru mine să am posibilitatea să mai dau o dată startul la o nouă ediţie de cros «Ziua Olimpică». Sportivii clubului Farul de la aproape toate secţiile au fost prezenţi la toate ediţiile şi evident că vor participa şi anul acesta", a declarat Floroiu. „Startul va fi dat de Ilie Floroiu, pentru că este un sportiv special, un alergător de cursă lungă, un exemplu de bună practică pentru toţi tinerii care doresc să trăiască într-o valoare civică şi umană, faţă de care mulţi ar trebui să prezinte respect", a precizat şi directorul DJST, Elena Frâncu. Pentru o mai bună desfăşurare a evenimentului, pe traseul crosului, organizatorii vor amplasa pentru participanţi şi puncte de alimentare cu apă, în timp ce Poliţia Rutieră va restricţiona circulaţia autovehiculelor pe durata desfăşurării crosului, iar Jandarmeria va fi prezentă pentru a evita eventualele incidente. Vor fi premiate primele trei locuri la general, însă vor exista şi premii speciale oferite celui mai tânăr şi celui mai vârstnic concurent, precum şi celei mai numeroase familii. Totodată, vor fi pregătite şi cinci premii pentru persoanele cu dizabilităţi.

Cros pe role şi pe biciclete

În premieră, ediţia de anul acesta a Crosului „Ziua Olimpică" va avea la start alte două categorii de concurenţi, în afara alergătorilor. Astfel, pentru a creşte numărul participanţilor, vor putea participa la cros şi cei pe biciclete sau pe role. Crosurile olimpice sub egida „Ziua Olimpică" se desfăşoară în fiecare an în perioada 20 mai - 23 iunie şi reprezintă obiectivul Comitetelor Naţionale Olimpice de a promova practicarea sportului în egală măsură de bărbaţi, femei, copii şi persoane cu handicap din toate colţurile lumii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii