Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A jucat trei ani la Constanţa Un mijlocaş african a fost aproape de revenirea la FC Farul

ro

27 Nov, 2012 01:54 5330 Marime text

farul.jpgLiberianul Ben Teekloh a tratat de curând cu echipa „alb-albastră" termenii reîntoarcerii pe litoral. Cele două părţi nu au căzut însă la înţelegere

Mijlocaşul african a jucat la FC Farul între 2007 şi 2010, după care s-a transferat la Astra Ploieşti, echipă cu care a încheiat conturile în acest an. Fotbalistul a fost solicitat de FC Farul, însă oficialii „marinarilor" nu au putut să-i satisfacă cerinţa de a locui într-un apartament din oraş, nu la cantonamentul de la club.

Plecat de la Farul la un an de la retrogradare, Ben Teekloh a fost înregimentat de Astra Ploieşti la mijlocul lui 2010. La gruparea prahoveană se strânsese un grup de patru foşti farişti, Măţel, Fatai, Ben Teekloh şi Pătraşcu, iar mijlocaşul liberian prinsese la un moment dat tricoul de titular, însă nu a avut continuitate, în condiţiile în care s-a confruntat şi cu câteva accidentări. „Am avut şi momente bune la Astra, dar problemele medicale m-au tras înapoi", a declarat Ben, care şi-a încheiat în acest an contractul cu gruparea prahoveană, dar a primit permisiunea să se pregătească în continuare alături de foştii săi colegi.

În vară, a existat varianta revenirii la FC Farul, însă cele două părţi nu au ajuns la un numitor comun. „Am fost căutat de Farul şi îmi doream semnarea unui contract, însă clubul nu a putut să-mi asigure o locuinţă în oraş. Aceasta a fost dorinţa mea de bază, nu am pus banii pe primul plan, pentru că ştiu că echipa trece printr-o perioadă grea, ca toate grupările, de altfel. Nu puteam să locuiesc însă la stadion, întrucât eu am familie şi un copil mic şi nu aveam cum să stau la cantonamentul echipei", a mai spus Ben Teekloh. Fostului mijlocaş al „marinarilor", care a disputat 59 de meciuri în Liga 1 cu Farul, înscriind şi trei goluri, îi pare rău de situaţia în care a ajuns formaţia constănţeană, căzută pe ultimul loc în Liga a 2-a de câteva etape. „Farul este o echipă iubită de suporteri şi cu o istorie bogată în spate. Nu se poate să ajungă atât de jos, aproape de Liga a 3-a. Este ruşinos ca un oraş atât de mare precum Constanţa să nu aibă formaţie puternică în primul eşalon", a arătat Ben.

Vrea să-şi dea băieţelul la fotbal

Ben Teekloh are un băieţel, Michael, rod al căsniciei cu o constănţeancă, Mihaela. Copilul împlineşte trei ani pe 10 decembrie, la patru zile după ce jucătorul face 29 de ani. „Băieţelului i-am pus numele tatălui meu. Este un dulce. Îi place fotbalul şi sper să urmeze şi el acest sport", a spus Ben, care a avut o copilărie oropsită, fiind despărţit de mic, la şase ani, de părinţii săi naturali, ucişi apoi în războiul civil din Liberia. Micul Ben a avut însă norocul să fie adoptat de o familie cu suflet mare, de unde numele său, Teekloh, copilul numindu-se înainte Kwame Yansin. Viaţa fotbalistului a trecut printr-o răscruce şi în urmă cu cinci ani, când, în apartamentul în care locuia la Constanţa, ca jucător al Farului, a explodat o butelie, iar Ben a fost grav rănit, ratând din această cauză un tur întreg de campionat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MsT 27 Nov, 2012 15:23 facem cheta si ii oferim apartamentul