Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Herarconi pregateste maturile pentru Spitalul Judetean

ro

03 Oct, 2009 02:42 2023 Marime text

cap_2.jpgDirectorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dan Căpăţână, a declarat, la numirea sa în funcţie, că va externaliza toate serviciile ataşate unităţii sanitare. Instituţia spitalicească se pregăteşte să contracteze servicii de curăţenie.

Surse din cadrul PSD Constanţa ne-au declarat că directorul Spitalului Judeţean vrea să scoată la licitaţie serviciul de curăţenie pentru unitatea sanitară. Asta în timp ce alte spitale din ţară nu au bani de medicamente pentru bolnavi. Se pare că unitatea spitalicească intenţionează să contracteze servicii de curăţenie în valoare de şase miliarde de lei vechi pe lună. În prezent, curăţenia celei mai mari unităţi sanitare din judeţ este asigurată de un efectiv de 256 de femei de serviciu. Conducerea spitalului se pare că va pune condiţii societăţii cu care va încheia contractul pentru curăţenie, pentru preluarea celor 256 de femei, pentru un an. Ce se va întâmpla ulterior, însă, cu aceste angajate, nimeni nu ştie.

herarconi_srl.jpgSe pare că atât conducerea spitalului, cât şi reprezentanţi din minister, poartă la această oră negocieri cu firma de curăţenie SC Herarconi SRL, care aproape că deţine monopolul pe piaţă. Societatea asigură curăţenia Primăriei şi Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi a supermarket-urilor constănţene. Firma aparţine lui Ion Jitaru.

Contactat telefonic, directorul Dan Căpăţână ne-a confirmat că proiectul externalizării curăţeniei a fost avizat de către Comitetul Director al spitalului. În ceea ce priveşte fondurile necesare punerii în practică a proiectului, el a precizat că se fac studii de fezabilitate în acest sens. Referitor la negocierile despre care am amintit, dintre SC Herarconi şi spital, Dan Căpăţână a negat că au existat astfel de discuţii. Directorul SCJU a confirmat faptul că urmează să fie externalizate şi celelalte servicii: bucătăria şi spălătoria, pentru contractarea primului dintre ele fiind deja înaintate documente la minister.

{mos_ri:Herarconi}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DNA 03 Oct, 2009 00:58 ALO...ALO?DNA TRECI REPEDE SI VERIFICA CONTRACTELE SEMNATE DE MANAGERII DIN JUDETEAN...NICULESCU ION SI DAN CAPATANA......SEMNEAZA FIECARE PENTRU CATE UN TUN DOUA DUPA CARE DEMISIA....URMATORUL MANAGER SOSESTE PESTE O LUNA....PRACTICA RAMANE ACEIASI....SI UITE ASA SE FURA DIN BANUL PUBLIC CU "CONTRACTE