Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte pentru exploatatii agricole moderne in judetul Constanta

ro

16 Jun, 2010 03:28 1382 Marime text
O nouă şansă de a accesa bani europeni este şi Măsura 121 privind modernizarea exploataţiilor agricole. În cadrul sesiunii care s-a încheiat la sfârşitul lunii mai, 14 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa au depus proiecte spre finanţare.

Comuna Valu lui Traian a depus spre finanţare un proiect privind modernizarea căilor de acces pentru exploataţii agricole şi agenţi economici. Un proiect de modernizare a unui drum agricol de exploataţie a fost depus şi de comunele 23 August, Mircea Vodă, Săcele, Oltina, Lipniţa, Cogealac, Bărăganu şi Poarta Albă, dar şi de oraşele Murfatlar şi Ovidiu. Comunele Pecineaga şi Amzacea vor să acceseze fonduri europene pentru modernizare drumuri de acces şi corectare torenţi, iar comuna Albeşti pentru construirea unui drum tehnologic de acces, exploataţie agricolă şi preluarea traficului agricol de pe DJ 391.

De asemenea, au depus spre finanţare două proiecte organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii din comuna Ostrov, care vor să îmbunătăţească şi să dezvolte infrastructura agricolă din comună. Şi o organizaţie a utilizatorilor de apă pentru irigaţii din Constanţa a depus spre finanţare un proiect în scopul modernizării infrastructurii de irigaţii. Fondurile totale alocate Măsurii 121 prin FEADR sunt de1.020.505.603 euro, din care contribuţia Guvernului României este de 20%, iar cea a Uniunii Europene de 80%. Pentru modernizarea exploataţiilor agricole sunt disponibili peste 991 de milioane de euro, fonduri nerambursabile care se pot accesa până în 2013.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 16 Jun, 2010 16:47 Nu am citit nici un nume de localitate constanteana , care sa DOREASCA sa faca INVESTITII in AGRICULTURA privitoare la CONSTRUIREA de MICRO-FERME si SERE pe care sa le dea in FOLOSINTA , neconditionat financiar (un acont de x% din valoare) si BANCAR (restantieri la banci) pe o anumita perioada de timp (ani),familiilor sau asociatiilor DORITOARE de a avea asa ceva ,dar care nu beneficiaza de BANII necesari, fiind SOMERI sau NU.